Poengtap og tabelltopp

Bodø/Glimt imponerte ikke stort mot Strømsgodset på Marienlyst søndag og spilte bare 1-1. Likevel er laget tilbake som serieleder i Eliteserien.

POENGTAP: Bodø/Glimts-trener Kjetil Knutsen fikk se laget sitt spille uavgjort mot Strømsgodset. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
POENGTAP: Bodø/Glimts-trener Kjetil Knutsen fikk se laget sitt spille uavgjort mot Strømsgodset. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bodø/Glimt imponerte ikke stort mot Strømsgodset på Marienlyst søndag og spilte bare 1-1. Likevel er laget tilbake som serieleder i Eliteserien.

Det var ikke like mye champagnefotball over Glimts kamp mot Godset, som kom tre dager etter at de herjet med Roma på Aspmyra, og kneskaden Patrick Berg pådro seg i første omgang er en bekymring både for Glimt og landslaget.

Like fullt tok gultrøyene tabelltoppen tilbake fra Molde. Og det var Roma-dødaren Ola Solbakken som var toneangivende også søndag.

JUBLER: Bodø/Glimt jubler etter scoring av Ola Solbakken. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
JUBLER: Bodø/Glimt jubler etter scoring av Ola Solbakken. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer

Solbakken, som scoret to mål mot José Mourinhos lag, sendte Glimt i føringen etter 13 minutter. 23-åringen spilte vegg med Erik Botheim før han la ballen lekkert i lengste hjørne fra 16-17 meter.

1-1 var et faktum kvarteret før full tid. Kreshnik Krasniqi sto i returrom etter en dødball fra Herman Stengel, og han skjøt via Brede Moe og i mål.

Skuffet

Glimt hadde flere gode muligheter etter 1-1-målet til Godset, men hjemmelaget sto imot og fikk med seg et sterkt poeng mot serielederen.

- Litt skuffet akkurat nå, det må jeg si. Vi klarer ikke å spille akkurat som vi vil, så det må vi rette opp til neste kamp. Nå skal vi slå tilbake mot Molde, sa Fredrik Andre Bjørkan til Discovery etter kampen.

Glimt er nå på topp med 48 poeng etter 23 kamper. Ned til andreplasserte Molde, som herjet med Stabæk lørdag, er det kun ett poeng. Lagene møtes til storkamp onsdag i Molde.

Svar mandag

Patrick Berg måtte ut med skade etter bare 24 minutter. Han haltet slukøret av banen.

- Patrick Berg har skadet kneet sitt. Vi tar bilder av kneet i morgen, skrev klubben på Twitter etter kampen.

Som nevnt møter Glimt serietoer Molde onsdag og har meget viktige kamper i både conferenceligaen og eliteserien i tiden framover.

I tillegg kan Norges avgjørende VM-kvalifiseringskamper mot Latvia og Nederland om snaut tre uker være i fare for den viktige midtbanespilleren.

- Jeg håper selvsagt at det går bra med Patrick , sa Bjørkan etter kampen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer