OMGANGSSYKE: Birger Meling måtte forlate banen med sykdom. Foto: ASTRID PEDERSEN / BILDBYRÅN NORWAY
OMGANGSSYKE: Birger Meling måtte forlate banen med sykdom. Foto: ASTRID PEDERSEN / BILDBYRÅN NORWAYVis mer

Uavgjort mellom RBK og LSK

Poengtap, skadekrise og magesjau for RBK

For tredje gang på rad vant ikke Rosenborg. Det gir Brann muligheten til å ta innpå i gullkampen.

  • Lillestrøm - Rosenborg 0-0 (0-0)

Eliteserien nærmer seg slutten, og både Lillestrøm og Rosenborg hadde mye å spille for da de entret Åråsen stadion søndag kveld. Dramatikken lever i beste velgående, og Lillestrøm spiller med kniven på strupen hver gang de går ut på gressteppet.

Frykten for nedrykk henger som en mørk sky over LSK, og veien fra 12.-plass til 15.-plass og nedrykk var på bare tre poeng før møtet med RBK. For trønderne sin del handler de resterende serierundene om å trygge serieledelsen ved å bevare luka ned til Brann.

Før søndagens kamp hadde ikke Lillestrøm slått Rosenborg i en tellende kamp på 10 år, og det var ikke tvil om hvem som var favoritt til å stikke av med seieren og tre poeng.

Omgangssyke

Det var imidlertid et par faktorer som spilte inn og ga hjemmelaget håp om et resultat mot serielederen.

Til tross for at de troner alene på topp i Eliteserien, har ikke Rosenborg vært i fryktinngytende form den siste tida. Først gikk de på et tap mot rivalen fra Molde og i forrige serierunde klarte nærmest nedrykksklare Sandefjord å holde trønderne til 1-1 og uavgjort.

Den andre fordelen i Lillestrøms favør, var et sykdomsutbrudd i Rosenborg-troppen. Før kampen kom det fram at midtbanedirigenten Mike Jensen var rammet av sykdom. Det gjaldt både Anders Konradsen og Alexander Søderlund, som lå hjemme med omgangssyke.

I pausen måtte Birger Meling gi seg av samme årsak.

Endelig tilbake

Det var ikke mye å skrive hjem om fra første omgang. Ingen av lagene maktet å skape de aller største sjansene.

Vertene fra Lillestrøm var nærmest, men verken Arnor Smarason eller Ifeanyi Mathew maktet å presse ballen mellom stengene.

For Rosenborg var imidlertid ikke de manglende sjansene den største bekymringen. I en allerede sykdomsutsatt tropp, måtte Issam Jebali kaste inn håndkleet med en strekk. Inn kom Pål André Helland. Etter pause gjorde Samuel Adegbenro et etterlengtet comeback fra skade i Melings sykdomsfravær.

Store sjanser

Seks minutter ut i den andre omgangen skapte RBK sin første store sjanse. Adegbenro ro seg inn fra venstrekanten, og spilte videre til Helland. Innbytteren flikket ballen videre til Vegar Eggen Hedenstad, som banket til fra skrått hold. Skuddet ikke rett på keeper, som fikk slått til corner.

Ikke lenge etter fikk Thomas Lehne Olsen en gylden sjanse til å sende de gulkledde i ledelsen. Alene med keeper dempet spissen ballen på kassa, og banket til på helvolley. Men høyt over André Hansen og hans tverrligger.

Like etter trodde Simen Kind Mikalsen at han hadde klart det lagkameraten ikke gjorde, men så snart ballen krysset mållinja, markerte dommeren for offside.

Trøbbel for Adegbenro

Uroen bredte seg i Rosenborg-troppen da Adegbenro rullet rundt på bakken i smerte. Angriperen traff Frode Kippe og ikke ballen da han skulle avsluttet, og ramlet umiddelbart i gresset.

Nigerianeren har operert en vond ankel to ganger og vært ute med skade i lang tid. Denne gangen gikk det ut over den andre ankelen, men han kom seg til slutt på beina igjen.

Nesten for Trondsen

Rosenborg var nærmest å avgjøre kampen i sin favør i sluttminuttene. Aller nærmest kom Anders Trondsen da han smalt ballen i tverrligger fem minutter før slutt.

Det ville seg imidlertid ikke for gjestene fra Trondheim, og lagene gikk av banen med ett poeng hver.

Neste helg er det duket for seriefinale når Brann tar imot Rosenborg i Bergen. Lillestrøm skal møte Ranheim.