IKKE NÅDIG: Tennisstjernen Serena Williams var ikke nådig i sin kritikk mot dommeren da hun fikk advarsler om poengtrekk under US Open-finlaen for kvinner. Det skulle koste henne dyrt. Video: CNN / NTB Scanpix Vis mer

Williams' trener innrømmer regelbrudd fra tribunen

Poengtrekket fikk Williams til å rase. Men treneren innrømmer regelbrudd

Debatten raser etter den kontroversielle US Open-finalen.

Det ble søndagens - og tennisverdenens - store sak søndag:

Serena Williams (36) tapte US Open-finalen etter at hun fikk poengstraff for dårlig oppførsel underveis. Tennisdronninga var regelrett rasende på dommer Carlos Ramos, og kalte ham en tyv og mente han opprådde sexistisk da han trakk henne i poeng.

Reglene er slik at poengtrekk kommer etter andre regelbrudd. For det tredje, blir man trukket et game. Det skjedde også med Williams. Men det var allerede den første advarselen som gjorde henne skikkelig forbanna:

Hun skal nemlig ha fått coaching av trener Patrick Mouratoglou fra tribunen. Williams blånektet:

- Jeg får ikke coaching fra sidelinja. Det er ikke noe jeg gjør. Jeg forstår hvorfor du tror det, men du skal bare vite at jeg aldri har jukset.

Innrømmer coaching

Men Mouratoglou innrømmet etter kampen at han hadde sendt signaler fra tribunen.

- Jeg coachet henne, men jeg tror ikke hun så det, sa han ifølge New York Times. Han hevdet også at motstander Naomi Osakas trener «hjalp henne hele veien. Alle gjør det, hele tiden».

Williams sto imidlertid på sitt, og hevder de ikke har noen håndsignaler, og at det aldri er diskutert mellom henne og treneren.

- Jeg skjønner ikke hvorfor han sier det.

Tennisdronninga ble for øvrig bøtelagt etter opptrinnet. Boten lyder på 17 000 dollar, 143 000 kroner, en del for hvert regelbrudd. Mer enn en tredel av summen gjelder det verbale angrepet på dommeren. Da skal det også legges til at Williams tjente 15,6 millioner for andreplassen i turneringa.

Får støtte

Den norske tenniseksperten Christer Francke var søndag klar på at dommeren handlet helt rett når det gjaldt Williams:

- Det var en helt spesiell kamp. Jeg har aldri sett noe sånt før. Det tar litt fokuset vekk fra at Osaka vant. Men ifølge reglene gjør dommeren helt rett. Det er nok ikke mange som tør å gjøre det i den situasjonen. Han ble skjelt ut så mye der at jeg tror han syntes det ble litt mye, sier Francke til Dagbladet.

Williams har fått støtte fra Det internasjonale tennisforbundet for kvinner (WTA) etter hendelsen, som stiller seg bak 36-åringens påstand om at «dette ikke ville skjedd en mann».

På sin side får dommeren også støtte.

- (Carlos) Ramos er en av de mest erfarne og respekterte dommerne i tennis. Avgjørelsene til Mr. Ramos var i overensstemmelse med de relevante reglene, og det bekreftes av US Open-ledelsens beslutning om å bøtelegge Serena Williams for tre regelbrudd, skriver Det internasjonale tennisforbundet i en uttalelse.