HISTORISK: Ole Gunnar Solskjær står med seks seire på sine første seks kamper. Det har ingen Manchester United-manager gjort før ham. Foto: Tim Ireland / AP Photo / NTB Scanpix
HISTORISK: Ole Gunnar Solskjær står med seks seire på sine første seks kamper. Det har ingen Manchester United-manager gjort før ham. Foto: Tim Ireland / AP Photo / NTB ScanpixVis mer

Manchester United vant 1-0 mot Tottenham

Pogba avslører Solskjær-trekk: - Vi trente på det forrige uke

Paul Pogbas målgivende hylles, men den franske stjerna avslører at målet kom på grunn av gode forberedelser.

Ole Gunnar Solskjær skrev seg inn i historiebøkene etter kveldens 1-0-seier mot Tottenham på Wembley.

Nordmannen har nå vunnet sine første seks kamper som trener for de røde djevlene. Det har ingen gjort før ham.

Matchvinnerscoringen kom etter en nydelig kontring.

Kieran Trippier spilte bort ballen til Jesse Lingard, som sendte den videre til Paul Pogba. Franskmannen slo en fantastisk gjennombruddspasning med et touch til Marcus Rashford, som scoret fra skrått hold.

- Det er en flott ball, men vi har trent på dette. Vi visste at dette var svakheten til Tottenham. De angriper på en side, de går høyt i banen, så da måtte vi angripe på motsatt side. Vi scoret sånn. Vi var forberedt på dette. Vi visste at vi kunne skade dem på kontra, sier Paul Pogba til Sky Sports etter kampen.

Saken fortsetter under videoen.

HYLLES: Ole Gunnar Solskjær hylles av United-fansen etter en prikkfri start som manager for storklubben. Video: Christian Monge Vis mer

- Verdensklasse

Midtbaneelegantens pasning var kampens store prestasjon, ser man bort ifra de elleve redningene som David de Gea gjorde i andre omgang.

- Det er ødeleggende av United. Pogbas pasning er verdensklasse. Solskjærs taktikk har vist seg å være en stor trussel, sa tidligere Manchester United-spiller og Sky Sports-ekspert Gary Neville i pausen

Kontringen var planlagt, røper Pogba.

- Det var dette angrepet vi trente på forrige uke. Dette angrepet. De er veldig gode med ballen, de har et mønster som de har brukt i tre år, så dette var nøkkelen for å skape sjanser, sier Pogba.

- Det var en tøff kamp. Første omgang var veldig godt utført taktisk. Vi stoppet dem og hadde en plan om å spille med en diamant med Jesse på offensiv midtbane og to raske innoverspisser. Målet kom derfra, så det var perfekt, sier Solskjær til TV 2.

- Takk til kampplanen

Ander Herrera og Jesse Lingard, som hadde en spesiell rolle i kveld, forteller også om kampplanen i intervju med MUTV.

- I første omgang overrasket vi dem med formasjonen vi spilte. Vi tok dem på kontra et par ganger, og det var slik målet kom, sier Lingard, som håper at de i framtida kan opprettholde presset utover i andre omgang.

- Jeg spilte falsk nier. Marcus var spiss, men spilte på høyrekanten. Anthony spilte på venstrekanten, og var spiss. Det var på grunn av kontringsspillet. Det lønte seg, sier han om sin egen rolle.

- Manageren vår fortalte oss i begynnelsen av kampen at det kom til å bli vanskelig å spille korte pasninger, at det ville være lettere å spille sidelengs for å finne rom, og det var slik vi scoret. Takk til kampplanen, sier Herrera.

Mens Tottenham spilte ligacupsemifinale mot Chelsea denne uka, har Manchester United vært på treningsleir i Dubai.

- Vi jobbet med det i én uke. Vi har sett på Spurs og tenkte at det kunne være en god plan, og det er godt å se at vi har forskjellige strenger å spille på mot forskjellige lag. Jeg mener vi viste i dag at vi er klare for konkurrere, spesielt i første omgang. Da var vi fantastiske, utdyper Solskjær overfor MUTV.

Saken fortsetter under videoen.

SUKSESS: Dagbladets sportsjournalist Øyvind Godø tror det kan bli vanskelig for Manchester United-ledelsen å komme utenom Solskjær når de skal ansette en permanent trener etter sesongen. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

I storform

Pogba står nå med fire mål og fire målgivende på de fem kampene Manchester United har hatt Solskjær som manager.

Desember var hans beste måned i karrieren, ser man på målpoengene. Samtlige kom i kampene ledet av Solskjær.

I intervjuet med Sky Sports sier Pogba at han sleit med å spille med systemet og taktikken til José Mourinho, og at han heller vil presse høyt og angripe.

- Manageren har bedt meg om å gå i boksen. Da vil du score mål. Mitt beste eksempel er Frank Lampard. Han gjorde de løpene, skapte sjanser og scoret mål. Alt kommer når manageren og de andre spillerne tror på deg.