Pogba bekrefter at han vil vekk

Franskmannen ønsker seg bort fra Manchester United.

STJERNESPILLER: Paul Pogba kan ha spilt sin siste kamp for Manchester United. Han bekrefer at han er klar for nye utfordringer. Foto: NTB scanpix
STJERNESPILLER: Paul Pogba kan ha spilt sin siste kamp for Manchester United. Han bekrefer at han er klar for nye utfordringer. Foto: NTB scanpixVis mer

Manchester Uniteds største stjerne, Paul Pogba, har snakket med journalister under et besøk i Tokyo. Sitatene som kommer ut er alt annet enn lystig lesning for United-fansen.

Franskmannen bekrefter nå at han ønsker seg bort fra Ole Gunnar Solskjær og co.

- Som dere sier har det vært mye snakk og mye tenking også. Jeg har for min del vært tre år i Manchester, og har gjort det bra; noen gode øyeblikk og noen dårlige øyeblikk, som alle andre, og som andre steder.

- Etter alt som har skjedd denne sesongen, som også har vært min beste sesong, så tror jeg at dette kan være et bra tidspunkt for en ny utfordring et annet sted. Jeg tenker på dette: å ha en ny utfordring et annet sted, sier Pogba, blant annet gjengitt av The Telegraph.

Pogba fikk mye kritikk denne sesongen, men statistikken er på hans side. Midtbanespilleren ble lagets toppscorer i Premier League med 13 scoringer, og bidro også med ni målgivende pasninger. På slutten av sesongen fikk han plass på Årets lag i Premier League.

Til Real Madrid?

Pogba var en del av Uniteds akademi før han dro til Juventus gratis i 2012. Fire år seinere hentet engelskmennene han tilbake for nesten en milliard kroner.

Nå kan altså 26-åringen ha spilt sin siste kamp for United om han får viljen sin.

Ryktene rundt hans framtid har sirkulert i lang tid allerede, og Real Madrid skal være svært ivrig etter å sikre seg Pogbas signatur. Zinédine Zidane er i gang med å bygge et nytt storlag, og har allerede signert Eden Hazard, Eder Militao, Luka Jovic, Rodrygo og Ferland Mendy denne sommeren.

Også på sentral midtbane skal det oppgraderes, og Pogba og Christian Eriksen har blitt hyppigst nevnt som mulige forsterkninger. Med franskmannens ferske uttalelser, har han åpnet døra for at andre klubber kan komme med framstøt for å sikre seg hans tjenester.

The Telegraph mener å vite at United vil lytte til bud rundt 160 millioner pund - nærmere 1,75 milliarder norske kroner. Juventus og PSG skal også ha følerne ute.

Mulige erstattere

Ole Gunnar Solskjær blir neppe spesielt blid av Pogbas flørting med andre klubber. Også i Manchester er det ventet store utskiftninger, og nordmannen er ansvarlig for å bygge et nytt og slagkraftig United-lag.

Nye spillere blir koblet til klubben hver eneste dag, men på sentral midtbane er det noen navn som figurerer oftere enn andre i ryktespaltene.

Flere mener å vite at klubben er interessert i den skuddvillige midtbanespilleren Bruno Fernandes fra Sporting Lisboa. Tanguy Ndombele fra Lyon er også svært ettertraktet, mens Declan Rice fra West Ham passer inn i klubbens filosofi om å kjøpe ungt og britisk.

Solskjær går uansett en hektisk sommer i møte.