Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny mørk kveld for Manchester United

Pogba forsterker problemene

Arsenal herjet i perioder med Ole Gunnar Solskjær og Manchester United på årets første dag. Paul Pogba har gjort det til en føljetong å plage arbeidsgiveren.

INGENTING Å FEIRE: Ole Gunnar Solskjær opplevde en ny tung kveld. På toppen av 0-2 mot Arsenal på Emirates henger Paul Pogba som en mørk skygge over Manchester United. Foto: Ben Stansall - AFP.
INGENTING Å FEIRE: Ole Gunnar Solskjær opplevde en ny tung kveld. På toppen av 0-2 mot Arsenal på Emirates henger Paul Pogba som en mørk skygge over Manchester United. Foto: Ben Stansall - AFP. Vis mer
  • Arsenal-Manchester United 2–0 (2–0)

MIKEL ARTETA HAR tatt med seg store deler av Pep Guardiolas fotballfilosofi fra Manchester City til Arsenal, viser tydelig hva han vil og krever, og har fått sin første seier.

Det var ikke like lett å se hva Manchester United ønsket å få til på Emirates.

MANCHESTER UNITEDS RESULTATER 2019/2020 er en sinuskurve av oppturer og nedturer. De dype dalene kan fort bli det som koster dem topp fire når status skal gjøres opp i mai. På Emirates, etter at Chelsea spilte uavgjort (1-1 i Brighton) og Tottenham tapte 1–0 i Southampton, kunne viktig terreng vinnes og Arsenal parkeres ti poeng bak på tabellen.

En førsteomgang fra helvete ødela det.

SE TV: I denne videoen, publisert på Manchester Uniteds offisielle Twitter-konto, kan det se ut til at Paul Pogba og Jesse Lingard er nær å ryke i tottene på hverandre. Les hele saken her: https://www.dagbladet.no/sport/pogba-video-vekker-oppsikt/71383338 Vis mer

OLE GUNNAR SOLSKJÆRS frustrasjon står å lese i nordmannens ansikt. Veldig bra den ene dagen, helt ålreit den neste, før alt går i potta når momentum skal bygges. Den første dagen i 2020 kunne Manchester United vinne tre ligakamper på rad for første gang siden januar 2019.

Ja, det ble litt bedre etter pause, men de var egentlig ikke i nærheten.

Ingen målsjanser, ingen poeng.

STJERNESPILLER PAUL POGBA er heller ikke det. I nærheten. For andre kampen på rad var han ikke engang på bussen. Det snakkes om fire kamper til (Manchester Evening News), og Ole Gunnar Solskjær bekrefter på et vis at det blir en stund til United-fansen får se sin franske verdensmester.

Om han noen gang kommer tilbake i rødt.

26 MINUTTER BORTE mot Watford 22. desember var innhoppet som fikk Paul Pogba på beina igjen etter høstens lange skade. De 45 minuttene han fikk hjemme mot Newcastle andre juledag var omgangen som skulle åpne døra til 2020. Men da Manchester United dro til Burnley to dager seinere rett var han ikke på bussen, og siden har det egentlig bare vært rør.

Da ankelen, ifølge Ole Gunnar Solskjær, trengte ytterligere litt hvile, dro han til Frankrike for å henge med brødrene som spilte en veldedighetskamp.

Da Manchester United virkelig trengte Paul Pogba i Scott McTominays fravær på Emirates, var han mest et offer for Solskjærs dårlige bortforklaringer.

DET SISTE DU som regel får i fotball er faktum, også kalt sannheten. Det er bare sånn det er. Når Ole Gunnar Solskjær sier franskmannens ankelproblemer er vedvarende settes derfor troverdigheten hans på en liten prøve. Jeg sier ikke Manchester Uniteds norske manager bløffer med glatt ansikt, det finnes ikke grunnlag for det gitt de informasjonstette skottene dagens store fotballklubber omgir seg med, men ansiktsuttrykket og kroppsspråket hans da han ble utfordret på Paul Pogbas fravær får en til å stille spørsmål ut over den rapportere skaden.

I tillegg taler det siste halvårets turbulens for en mulig Pogba-exit nå i januar.

For ikke å snakke om agent Mino Raiolas intervju til italienske La Repubblica, der han idiotforklarer Manchester United som organisasjon og fotballklubb, sier han aldri ville sendt en spiller dit (jf. Erling Braut Haaland?), og at Manchester United, gitt muligheten, ville klart å ødelegge spillere som Pelé, Diego Maradona, Paulo Maldini.

Og hvorfor skal han bli der, dyr og misfornøyd som han er?

Så lenge Pogba oppfører seg som han gjør, og Mino Raiola ikke gjør saken bedre, er det kanskje like greit å cashe inn og finne en midtbanespiller som virkelig har lyst til å spille for Manchester United.

MANCHESTER UNITEDS NESTE kamp er Wolverhampton borte i FA-cupen førstkommende lørdag. Den er viktig for en manager som drømmer om cuptrofeer. Tirsdag til uka er det semifinale i ligacupen hjemme mot Manchester City. Den er av samme årsak enda viktigere. Men viktigste er det å få Anthony Martial og Marcus Rashford i gang igjen framme i laget.

Når Marcus Rashford ikke engang deltar på et United-frispark 20 meter fra motstanderens mål, er det svarte natta.