Premier League

Pogba i ny storm

Sår tvil med uttalelser om han virkelig vil være i Manchester United. Slaktes av Sky Sports-ekspert, til tross for to målgivende pasninger mot Chelsea.

LÆRER OG ELEV: Ole Gunnar Solskjær ser på Paul Pogba som en nøkkelskikkelse i laget. Skulle franskmanen forsvinne, kan det bli dramatisk for United-manageren. Foto: NTB scanpix
LÆRER OG ELEV: Ole Gunnar Solskjær ser på Paul Pogba som en nøkkelskikkelse i laget. Skulle franskmanen forsvinne, kan det bli dramatisk for United-manageren. Foto: NTB scanpixVis mer

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester Uniteds midtbanespiller Paul Pogba (26) har havnet i overskriftene i England det siste døgnet. Etter 4-0-seieren over Chelsea søndag, uttalte han seg til den franske TV-kanalen RMC Sport. Måten han ordla seg på, sår nok en gang tvil om framtida.

- Det er fortsatt et spørsmålstegn. Jeg er klar over ordene som er blitt sagt. Men bare tida vil vise, sa Pogba.

Selv om overgangsvinduet er stengt i England, er det åpent i Spania, Italia, Tyskland og Frankrike. Franskmannen har i hele sommer blitt koblet til Real Madrid og Juventus. Uttalelsene er vanskelig å tolke som annet enn at han fortsatt holder døra på gløtt.

I OVERSKRIFTENE: Uttalelsene til Paul Pogba - om at framtida fortsatt består av spørsmålstegn - slås opp i engelske aviser tirsdag. Her baksida til Daily Mirror.
I OVERSKRIFTENE: Uttalelsene til Paul Pogba - om at framtida fortsatt består av spørsmålstegn - slås opp i engelske aviser tirsdag. Her baksida til Daily Mirror. Vis mer

For supporterne gir dette grunn til neglebiting fram til 31. august. Og utfallet kan bli dramatisk for manager Ole Gunnar Solskjær. Han ser på Pogba som en nøkkelskikkelse i United.

Friskmeldt

Forholdet mellom midtbanespilleren og fansen virket friskmeldt etter søndagens kamp. Pogba tok seg god tid til å applaudere opp mot tribunene på Old Trafford, samtidig som han ga bort drakta til en supporter. Han var den siste som gikk av gresset.

Forrige sesong mente mange at spilleren ikke var dedikert nok til oppgaven i United. Det endte med iskalde blikk og harske gloser på tampen av sesongen.

Da han leverte to målgivende pasninger mot Chelsea, virket ting å være på stell igjen. Mandag fikk han strålende børskarakterer i avisene etter å ha spilt en god kamp. Eller gjorde han det? Nei, mener Sky Sports-ekspert Paul Merson.

- Alle var over seg. Jeg vet ikke hvilken kamp jeg så, men jeg kan ikke huske at han var involvert de første 60 minuttene eller noe sånt. Han tok ikke kontrollen over kampen, påpeker Merson.

- Da de gikk opp i 2-0, var de som Harlem Globetrotters (showlag i basket). Alle rullet foten over ballen og Chelsea kapitulerte. Jeg synes ikke prestasjonen var god. Han gjorde noen flikker og sendte av gårde ballen. Men som David Platt sa til meg for mange år siden: «Folk husker bare de 25 siste minuttene av en fotballkamp.»

Merson fortsetter:

- Jeg så på og tenkte: «Kom igjen, det er så mye mer her. Du kan drepe kampen.» Han er en god spiller, en topp spiller, en verdensmester.

HYLLES AV FANSEN: Dagbladet-journalist Tore Ulrik Bratland er på plass i Manchester før kampen mellom United og Chelsea. Vis mer

Tidligere United-spiller Paul Ince, som nå er ekspert for spillselskapet Paddy Power, langer også ut mot Pogba:

- Jeg synes det er tydelig at hjertet hans ikke fullt og holdent er i Manchester United. Du kunne se det mot Chelsea. Enkelte ganger var ikke konsentrasjonen på et nivå som den burde vært. Kanskje har han fortsatt i tankene at han skal av gårde før det europeiske vinduet stenger om noen uker.

Ince fortsetter:

- Han sier alle de riktige tingene utenfor banen. Men jeg lurer på om det er fordi han har blikket på utgangsdøra. Ingen vil være helt overbevist om at han kommer til å bli før vinduet stenger i Spania og Italia.

KRITISK: Paul Ince. Foto: NTB scanpix
KRITISK: Paul Ince. Foto: NTB scanpix Vis mer

Flere engelske medier omtaler saken. Uttalelsene til RMC Sport beskrives som «et sjokk». Uansett hva som skjer, sender Pogba ut svært dårlige signaler til supporterne.

Omkvedet er at han «leker med ilden» og ikke har et bankende United-hjerte, som er en forutsetning hvis du skal spille under Solskjær. Kontrakten går ut i 2021.

150 mill. pund

United skal samtidig føle seg trygg på at Pogba blir. Angivelig er det blitt satt en prislapp på 150 millioner pund (1,6 milliarder kroner). Old Trafford-kilder tviler på at Zinédine Zidane og co. hoster opp dette.

I intervjuet med RMC Sport understreker Pogba at han alltid gir sitt beste når han er på banen. United møter Wolverhampton borte mandag.