Pogba på godt og vondt da Solskjær og United slapp med skrekken

To straffespark reddet en viktig seier for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United i topp 4-kampen.

AKTIV: Ole Gunnar Solskjær var aktiv på sidelinja under kampen mot West Ham. Foto: Paul ELLIS / AFP / NTB Scanpix
AKTIV: Ole Gunnar Solskjær var aktiv på sidelinja under kampen mot West Ham. Foto: Paul ELLIS / AFP / NTB ScanpixVis mer

Manchester United - West Ham 2-1 (1-0)

MANCHESTER (Dagbladet): Det var viktig for Manchester United å ta tre poeng i kampen om topp 4 i kveld, særlig med tanke på at Chelsea må ut i en vrien bortekamp i Liverpool i morgen.

Kun seier var derfor godt nok for de røde.

Dersom Ole Gunnar Solskjær og Manchester United tapte mot West Ham, ville det bety fem tap på de seks siste kampene. Det ville i så fall vært den verste rekka siden 1992 for klubben - før Premier League skiftet navn.

Den statistikken slapp nordmannen å ha på CV-en, men det så lenge stygt ut på Old Trafford. For United slapp like etter pause inn en enkel scoring etter at Paul Pogba mistet ballen på midtbanen, hvor United ble tatt på senga av et smart løp av Felipe Anderson.

Men to scoringer av nevnte Pogba fra krittmerket gjorde at Solskjær til slutt kunne puste lettet ut. For i denne kampen skjedde det mye.

- Vi spilte ikke bra i dag. Vi er nødt til å ordne opp i det, lære fra det og være fokusert til den neste kampen. I dag hadde vi flaks, og noen ganger må du bare ta det. Noen ganger er det motstanderen som har flaks, men i dag var det oss, sier tomålsscoreren til BT Sport.

Dramatiske minutter

Tidlig i kampen fikk vi se hvor små marginer det kan være i fotallen.

West Ham trodde de hadde tatt en tidlig ledelse da Felipe Anderson hamret ballen i mål på volley etter ti minutter, men linjedommeren vinket for offside. Reprisen viste imidlertid at det var en feil avgjørelse ettersom Diogo Dalot opphevet offsiden fra sin venstre side, og de røde var heldige som slapp med skrekken.

I stedet fikk hjemmelaget straffespark noen minutter seinere, da Juan Mata ble felt like innenfor 16-meteren av Robert Snodgrass. Reprisen viste at Mata klakket sammen sine egne bein før han falt i bakken i situasjonen, samtidig som Snodgrass' kroppstakling var av det tøffe slaget uten å treffe ball.

Paul Pogba droppet den vanlige trippingen i tilløpet til krittmerket, før han hamret ballen i mål. Iskaldt av franskmannen.

Ingen lag har fått flere straffespark enn Manchester United denne sesongen, som har fått utdelt tolv stykker, skriver BBC.

På dette stadiet var det en veldig åpen kamp som bølget fram og tilbake. West Ham hadde sine sjanser til å utlikne, men var ikke giftige nok foran målet til David de Gea.

ADVARER: Den anerkjente fotballjournalisten- og eksperten Guillem Balague mener Manchester United-fansen må smøre seg med tålmodighet - i lang tid i prosjekt Ole Gunnar Solskjær. Video/reporter: Fredrik N. Filtvedt / Dagbladet. Vis mer

Kalddusj

Ole Gunnar Solskjær gjorde fem endringer på laget som startet mot Barcelona i midtuka. Jones, Rojo, Mata, Lingard og Martial kom inn for Lindelöf, Young, Shaw (suspendert), Rashford og McTominay.

De røde så ikke ut til å finne rytmen skikkelig, og Solskjær var flere ganger på beina i teknisk sone for å gi spillerne instruksjoner før hvilen. Det var tydelig at nordmannen ikke var fornøyd med det han så på gressmatta.

Det ble ikke bedre etter hvilen, da bortelaget utliknet etter fire minutter. De Gea forsøkte å sette i gang Pogba fra et utkast, men i stedet ble ballen snappet opp av en West Ham-spiller.

De hvitkledde tok vare på muligheten som ble servert. Manuel Lanzini slo inn fra venstre, og Felipe Anderson kastet seg fram og sendte ballen i mål på bakre stolpe etter et smart løp. På benken satt en tilsynelatende betenkt Solskjær, mens bortelagets spillere feiret med de tilreisende supporterne.

- Blikket til Ole Gunnar sier alt. Midtbanen til Manchester United er fullstendig fraværende og overlater forsvaret helt til seg selv. Rojo sover fullstendig på bakerste stolpe. Utilgivelig, sier TV 2s Premier League-kommentator Brede Hangeland på direkten.

Pogba får også det glatte lag av Hangeland, etter at han ikke tok et returløp etter å ha mistet ballen sentralt i banen.

- Alarmklokken skal gå når man mister ballen i den posisjonen. Det ser nesten ut som om en treningskamp når United-midtbanen ikke sprinter tilbake der, kommenterer den tidligere Fulham-stopperen.

Nytt straffespark

Solskjærs svar noen minutter etterpå var å hive innpå Marcus Rashford, som hadde to gode muligheter til å utlikne med en snau halvtime igjen å spille. Begge gangene bommet han på målet.

Unggutten Mason Greenwood (17) ble også kastet innpå i et desperat forsøk på å avgjøre kampen.

Like etterpå var det West Ham og Michail Antonio som hamret ballen i tverrliggeren, og det gikk et gisp gjennom publikummet. Før de Gea fikk en arm på ballen etter en god avslutning fra samme mann like etterpå.

Så kom avgjørelsen.

Anthony Martial var anonym i kampen, men ble plutselig spilt fri ti minutter før slutt. Angriperen fikk aldri avsluttet, men ble taklet hardt i boksen. Denne gangen var det aldri noen tvil om straffesparket, og Pogba var sikkerheten selv nok en gang.

Dermed er Manchester United to poeng bak Chelsea som ligger på fjerdeplass. Arsenal er poenget bak United med én kamp mindre spilt.