Paul Pogba:

Pogba-ryktene: - Glem det!

Journalisten Guillem Balague hevder en slik overgang kan koste Real Madrid hele fem milliarder kroner.

FLØRTING: Paul Pogba har blomstret siden Ole Gunnar Solskjær kom til klubben, men han har også flørtet med Real Madrid og Zinedine Zidane. Foto: NTB Scanpix
FLØRTING: Paul Pogba har blomstret siden Ole Gunnar Solskjær kom til klubben, men han har også flørtet med Real Madrid og Zinedine Zidane. Foto: NTB ScanpixVis mer

Den siste uka har Zinédine Zidane og Ole Gunnar Solskjærs stjernespiller, Paul Pogba, vært involvert i oppsiktsvekkende, åpenlys flørting. Nå går både tidligere Manchester United-manager David Moyes og den anerkjente journalisten Guillem Balague ut og avfeier at Pogba vil forlate Old Trafford til sommeren.

Flørtingen har ført til ville spekulasjoner. Spanske Marca melder at Zidane har kunnskap om at Pogba ønsker seg til Real Madrid, og at Pogbas agent, Mino Raiola, har informert Real Madrid om at «alt er mulig», og at det «vil være enklere å signere Pogba enn Mbappé».

Videre skriver avisa at Real er optimistiske, men litt lunkne fordi de vet at en slik signering ikke vil være billig. Før de til slutt hevder at Pogba var i samtaler med Manchester United om en kontraktsforlengelse i januar, men at han avviste klubbens tilbud.

STEMNING: United-supporterene var i ekstase etter Ole Gunnar Solskjærs første seier som permanent manager. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet TV Vis mer

Avviser spekulasjonene

I sitt eget Youtube-program Football Top Five, er den anerkjente spanske journalisten Guillem Balague skråsikker på at Pogba-overgangen ikke vil bli virkelighet denne sommeren.

- Zidane har helt klart lyst på Pogba, og Pogba har flørtet med Real Madrid. Når slike ting skjer, skjer det fordi noen ønsker at noe skal skje. Men det betyr ikke nødvendigvis at noe vil skje.

- Pogba har støttet Solskjær, Manchester United ønsker ikke å bli kvitt Pogba og Real Madrid er på ingen måte villig til å betale det Pogba vil koste på nåværende tidspunkt.

Fem milliarder

Balague forteller at det som er interessant, er at Real Madrid forsøker å få inn nye investorer for å samle inn penger til å pusse opp Santiago Bernabéu, samt for å kunne kjøpe nye spillere.

- Jeg tror ikke Pogba-overgangen kommer til å skje, til tross for ryktene. Det er tross alt Mino Raiola som er Pogbas agent, og han liker å være i nyhetene konstant.

Balague sier at det vil koste Real Madrid nærmere fem milliarder kroner å hente Pogba hvis man regner med både overgangssum og lønna Pogba krever.

- Glem det! Det er ikke noe Real Madrid vurderer på nåværende tidspunkt.

Spinnvilt rykte

Den britiske tabloiden The Sun kommer med en enda villere påstand enn Marca. De hevder nemlig at Solskjær og Manchester United krever både Toni Kroos og Gareth Bale i bytte mot Pogba, for at de skal la ham gå. Påstanden videreformidles av lokalavisa Manchester Evening News.

Nå har også den tidligere United-manageren David Moyes gått ut og avvist at Pogba kan glippe for United, selv om de ønsker å beholde ham.

- Dersom Manchester United ikke ønsker å beholde en spiller, så forsikrer de seg om at spilleren forlater dem. Dersom de ønsker å beholde spilleren, er jeg sikker på at de vil forsøke å få ham til å bli. Det tviler jeg ikke på i det hele tatt, særlig spillere som er under kontrakt, sier tidligere United-manager David Moyes til BBC.

Videre legger han til at det er naturlig at det oppstår spekulasjoner rundt klubbens spillere.

GAL: Nigel er både kjent og gal. Dagbladet TV ble med da taxisjåføren sjekket temperaturen på Solskjær-feberen som herjer i Manchester. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

Pogbas sjokkuttalelse

I landslagspausen sjokkerte Paul Pogba en hel pressesal da han svarte på spørsmål om han kunne tenke seg å spille for Real Madrid. Franskmannen svarte blant annet at «Real Madrid er en drøm for alle fotballspillere», og at «Zidane er en drøm for alle som elsker fotball».

- På nåværende tidspunkt er jeg i Manchester. Ingen vet hva framtida bringer, men jeg er i Manchester og er glad for det, la Pogba til.

Uttalelsen ble fanget opp i den spanske hovedstaden, hvor Zidane ikke utnyttet sjansen til å legge en demper på ryktene om at Pogba ønsker å spille på Santiago Bernabéu.

Åpenlys flørting

Han åpnet med å bekrefte at han «liker Pogba veldig godt», og at «han kjenner ham personlig». Så fulgte Zidane opp med en mystisk uttalelse:

- Pogba er ikke en del av laget mitt. Han spiller for United. Dersom han en dag ønsker å forlate United, og fortsatt drømmer om å spille for Real Madrid, hvorfor skulle han ikke kunne komme hit? spurte Zidane.