Pogbas agent ut mot United

Paul Pogba forsvares av agent Mino Raiola.

VIL BORT: Det begynner å bli ganske klart at Paul Pogba ikke ønsker å fortsetter i Manchester United. Foto: REUTERS / Sergio Perez / NTB Scanpix
VIL BORT: Det begynner å bli ganske klart at Paul Pogba ikke ønsker å fortsetter i Manchester United. Foto: REUTERS / Sergio Perez / NTB ScanpixVis mer

Det har vært en dårlig skjult hemmelighet at Paul Pogba ønsker seg bort fra Manchester United. I en god stund har aviser skrevet jevnt og trutt om hans ønske om å dra. Spesielt Real Madrid nevnes som en mulighet for neste sesong.

Det ble også spekulert på om den franske midtbanespilleren skulle komme tilbake til oppkjøringa, som nettopp har startet. Det har han derimot gjort, men det spørs om han starter for United mot Chelsea når Premier League sparkes i gang i august.

- Har ikke gjort noe galt

Pogba har også selv hintet til at han vil bort fra klubben.

- Etter denne sesongen, som har vært min beste sesong, så tror jeg at det er et godt tidspunkt for å finne en ny utfordring. Jeg tenker på det, sa Pogba ifølge Sky Sports tidligere i sommer.

Det er altså Zinedine Zidanes Real Madrid som nevnes som den heteste kandidaten til å sikre seg Pogbas tjenester. Hans tidligere klubb, Juventus, nevnes også som en mulig destinasjon.

SE TV: I denne videoen, publisert på Manchester Uniteds offisielle Twitter-konto, kan det se ut til at Paul Pogba og Jesse Lingard er nær å ryke i tottene på hverandre. Les hele saken her: https://www.dagbladet.no/sport/pogba-video-vekker-oppsikt/71383338 Vis mer

Men til tross for at noen mener at han tvinger seg ut av klubben, mener hans agent, Mino Raiola, at hans oppførsel har vært akseptabel, og at han ikke har noe imot United.

- Han har ikke gjort noe galt. Han har vist respekt og vært profesjonell på alle måter, sier Raiola til TalkSport.

Manchester United og Ole Gunnar Solskjær har vært ganske tause rundt Pogbas situasjon, men Solskjær har tidligere i år sagt at han tror franskmannen blir i klubben. Raiola mener likevel at klubben bør forsvare hans klient i større grad.

- Det er en skam at folk kritiserer uten riktig informasjon. Jeg synes det er leit at klubben ikke står opp mot dette. Forhåpentligvis kommer det snart en ideell løsning for alle parter, sier Raiola.

Dyr overgang

Forrige sesong var preget av oppturer og nedturer - både for United og for Pogba selv. Han fikk et stort løft i prestasjonene da Solskjær først tok over klubben mot slutten av desember, men etter hvert som man nærmet seg sesongslutt, begynte prestasjonene å dale igjen.

Likevel var Pogbas gode to-tre måneder under Solskjær nok til å få han inn på årets lag i Premier League. Pogba scoret 13 mål fra sin midtbaneposisjon i sesongen som var.

Det ryktes at om franskmannen skal dra, må klubber betale godt over én milliard. Da kan man nok telle på én hånd hvilke klubber som er villige til å signere franskmannen.

Manchester Evening News skriver også at Pogba begynner å bli et stort problem for klubben, og at ting forverret seg da de bare tok seg til Europa League, og at de ikke ser ut til å lande de helt store signeringene.