FORNØYD MED TRENERAVGANGEN: Paul Pogba ankom Carrington i dag drikkende og med hettegenser. Foto: NTB scanpix
FORNØYD MED TRENERAVGANGEN: Paul Pogba ankom Carrington i dag drikkende og med hettegenser. Foto: NTB scanpixVis mer

Pogbas bitre ord i United-kaoset

- Han køddet med feil mann.

Midtbanespiller Paul Pogba (25) skal være svært lettet etter at José Mourinho (55) fikk sparken i Manchester United.

- Han køddet med feil mann!

Dette skal ha vært den første reaksjonen til franskmannen da det ble klart at Mourinhos tid i klubben var over. Opplysningen stammer fra The Independent og flere andre engelske aviser i dag.

Det er hevet over tvil at det har vært en isfront mellom Pogba og Mourinho. Søndag ble franskmannen benket da United tapte 1-3 for Liverpool. TV-bildene viser en stjerne som blir ydmyket for åpen scene.

Nettopp benkingen skal ha vært en del av bildet da alarmklokkene begynte å kime med full styrke i klubbens styrerom. At du som trener ikke får i gang en spiller til 89 millioner pund - eller 980 millioner kroner - er nesten en tjenesteforsømmelse. Når den samme spilleren var sentral da Frankrike ble verdensmester i sommer, er det ekstra sjokkerende.

Samme dag som Mourinho fikk sparken, la Pogba ut et bilde av seg selv der han ser rett inn i kamera med en lur mine. Bildet er ledsaget av teksten: «Caption this.» Underforstått: Her kan leseren lage en bildetekst selv.

Tidligere United- og England-spiller Gary Neville er blant dem som er kritisk til Pogbas profil på sosiale medier. Han mener franskmannen «danser på graven» til Mourinho.

- Han er et stort talent. Jeg likte ham veldig godt da han var i klubben som ung. Men det er ingen tvil om at han kom på kant med manageren. Han liker ham ikke, han tror ikke på ham - og han synes trolig at han ikke er en god manager, sier Neville.

SLETTET INSTAGRAM-POST: Paul Pogba la ut dette bildet på Instagram etter at José Mourinhos treneravgang ble kjent. Bildet er for øvrig slettet. Foto: Skjermdump
SLETTET INSTAGRAM-POST: Paul Pogba la ut dette bildet på Instagram etter at José Mourinhos treneravgang ble kjent. Bildet er for øvrig slettet. Foto: Skjermdump Vis mer

- Det samme gjelder Mourinho. Han synes ikke at Pogba har et så stort talent. At det har kommet til et brudd de siste 12 månedene er tydelig. Samtidig har Mourinho mistet jobben. Pogba og hans folk svarer med å legge ut en Instagram-post. Jeg faller ikke for den typen tilfeldige sammentreff. Det er søppel. Absolutt søppel.

Eksperter som følger United mener jobb nummer én for Solskjær blir å få i gang Pogba. United-spillerne møtte den midlertidige treneren på treningsfeltet Carrington i morges. Pogba ble fotografert i en bil mens han hadde en hettegenser over hodet og drakk fra ei flaske.

OPPDRAGET HAR STARTET: Dette er det eneste bildet av Ole Gunnar Solskjær som har dukket opp i dag: På vei til treningsfeltet Carrington i Manchester. Foto: NTB scanpix
OPPDRAGET HAR STARTET: Dette er det eneste bildet av Ole Gunnar Solskjær som har dukket opp i dag: På vei til treningsfeltet Carrington i Manchester. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Manchester United er en bedre klubb med Pogba i form. Men å danse på graven til en trener som akkurat har fått sparken er respektløst, sier Neville. Han får støtte av tidligere United-spiller Darren Fletcher:

- Jeg synes ikke han har oppført seg bra i det siste.

Danny Gabbidon, som var i støtteapparatet til Solskjær i Cardiff, sier at nordmannen er en helt annen type enn Mourinho. At han kjenner klubbkulturen og spillerstallen vil gjøre at han kan fungere fra dag én.

- Ole vil behandle spillerne på en måte de skal bli behandlet på. Han skaper god energi, sier Gabbidon til Daily Mirror i dag.

Solskjær skal etter planen holde sin første pressekonferanse som United-manager fredag. Lørdag venter debuten mot Cardiff borte.