Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Paul Pogba feiret med familien

Pogbas rørende hyllest: - Denne er for ham

Kom samtidig med stikk til kritikerne.

HYLLEST: Paul Pogba kysser VM-pokalen. Foran er et bilde av hans far, Fassou Antoine, som gikk bort i fjor. Foto: Dave Shopland/bpi/rex/shutterstock
HYLLEST: Paul Pogba kysser VM-pokalen. Foran er et bilde av hans far, Fassou Antoine, som gikk bort i fjor. Foto: Dave Shopland/bpi/rex/shutterstock Vis mer

Paul Pogba har vært blant Frankrikes beste spillere i VM, og var sentral da landet fikk løftet VM-trofeet for første gang på 20 år.

Midtbanespilleren har vært instrumentell i Frankrikes spill gjennom hele turneringen, og kronet en god finaleopptreden med en scoring. Da var stillingen 3-1 til franskmennene, og like etterpå la Kylian Mbappé på til 4-1. Kampen var i praksis over, og ved full tid kunne en hel nasjon bryte ut i ekstatisk jubel.

Pogba tok med moren, Yeo, og sine to brødre, Florentin og Mathias, ned på banen, og sammen markerte de det største øyeblikket i hans karriere. Men det var en person som manglet, og som stjernespilleren gjerne skulle delt stunden med.

SAMLET: Pogba-familien feirer. Her løfter hans mor, Yeo, VM-troféet. Foto: Action Images / Michael Dalder
SAMLET: Pogba-familien feirer. Her løfter hans mor, Yeo, VM-troféet. Foto: Action Images / Michael Dalder Vis mer

Vant for faren

2017 var alt annet enn lett for Pogba og hans familie. I mai for litt over ett år siden gikk nemlig hans far, Fassou Antoine, bort 79 år gammel, etter lengre tids sykdom.

Dødsfallet gikk, naturlig nok, hardt innpå Pogba, som sto sin far nær. Mens han kysset VM-pokalen, holdt han samtidig opp et bilde av Fassou Antoine, og etter kampen tok han seg tid til å mimre tilbake til da de to hadde opplevd VM sammen.

- Jeg tenker på 1998, da jeg så VM på VHS sammen med faren min om og om igjen. Vi satt hjemme og så den hele tiden. I dag er jeg blitt verdensmester, og jeg savner faren min. Han følger med på oss, og jeg tror han ville vært veldig stolt. Denne er for ham, sa Pogba til beIN Sports etter kampen.

STJAL SHOWET: De franske spillerne, med Paul Pogba og Benjamin Mendy i spissen, sang, danset og dynket manager Didier Deschamps med champagne under managerens pressekonferanse. Video: Andy Scott, AFP Sport Vis mer

Bildet av faren er trykt på spillerens leggskinn, og slik har han vært med Pogba gjennom hvert minutt av VM. Ved siden av bildet står det trykt en tekst:

«Gud, ikke kritiser meg for det de sier, tilgi meg for det de ikke vet og gjør meg bedre enn det de tenker om meg». Stjernespilleren er tidvis utsatt for krass kritikk fra eksperter og fans. Den handler om alt fra spillerens hår til innsats på banen, men Pogba mener åpenbart at den ikke kan rettferdiggjøres.

Stjal showet

I EM-finalen for to år siden ble franskmennenes drøm om gull på hjemmebane knust på overtid av Portugal. VM-finalen var en sjanse til å rette opp tapet, og før kampen ba Pogba om full innsats fra lagkameratene.

- Jeg snakket med laget før kampen, og ba de om hjelp til å vinne, til å få meg til å drømme og til å oppnå drømmen min. Jeg ønsker å takke alle sammen, materialforvalterne inkludert, vi gjorde dette sammen. Det harde arbeidet lønnet seg. Vi er så stolt over å representere landet vårt, sa han.

Pogba stjal showet på flere måter etter at gullet var i boks. Først dabet han med VM-pokalen i hånda, før han og Benjamin Mendy fikk Frankrikes president, Emmanuel Macron til å gjøre det samme.

Det var uansett prestasjonene på banen som fikk Pogba til å skinne i VM. Han var spilleren med flest touch, flest pasninger, flest dueller vunnet, flest gjenvinninger, flest taklinger og flest blokkeringer for Frankrike i finalen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media