VIL TILBAKE TIL KOLLEN I MARS: Raphael Poiree fikk hilse på kong Harald etter å ha avsluttet sin karriere med en andre plass i Holmenkollen i 2007. Nå er målet å komme tilbake til Kollen som tilskuer i mars.
Foto: Heiko Junge / SCANPIX
VIL TILBAKE TIL KOLLEN I MARS: Raphael Poiree fikk hilse på kong Harald etter å ha avsluttet sin karriere med en andre plass i Holmenkollen i 2007. Nå er målet å komme tilbake til Kollen som tilskuer i mars. Foto: Heiko Junge / SCANPIXVis mer

Poirée vil være tilskuer i Holmenkollen

- Det går bedre og bedre.

||| (Dagbladet): Rafael Poirée (35) er i klar framgang etter ulykken i romjula. Nå er målet å være tilskuer under
verdenscupstevnet i Holmenkollen 18-21. mars.

Franskmannen ble alvorlig skadet i rygg og nakke etter å ha fått en tohjuling på mellom 200 og 300 kilo over seg i jula. Tilstanden var først svært alvorlig for Liv Grete Skjelbreid Poirées ektemann. Han måtte gjennom to operasjoner —den ene på hele 12 timer — men så begynte tilstanden å bli bedre.

Og etter å ha gått sine første skritt etter ulykken 8. januar,har mannen med 44 verdenscupseiere nå satt seg et klart
mål:Nemlig å delta som tilskuer når verdenseliten i skiskyting skal gå i Holmenkollen 18-21. mars.

På rett vei
— Målsettingen til Rafael og Liv Grete er at de skal være med under verdenscupstevnet i Holmenkollen begge to, sier generalsekretær i Norges Skiskytterforbund Rakel Rauntun til Dagbladet.

Rauntun har personalansvar for Poirée ettersom han er ansatt som trener for juniorlandslaget for kvinner.

I likhet med familien ønsker hun ikke si noe mer om Poirées tilstand, men flere Dagbladet har snakket med bekrefter at han gjør klar framgang etterulykken.

Sykehuset bekrefter
— Vi fikk en tilstandsrapport på Rafael Poirée mandag, der det ble rapportert at det går bedre og bedre med ham, men at han har behov for en opptreningsperiode. Han ligger fortsatt på nevrologisk avdeling, sier kommunikasjonsrådgiver ved Haukeland universitetssykehus,  Anette Hellstrøm til Dagbladet.

Det at Rafael Poirée er i framgang betyr imidlertid ikke at Liv Grete Skjelbreid Poirée er nødt til å delta som NRKs skiskytingsekspert under OL i Vancouver. Det bekrefter redaksjonssjef i NRK Sporten Sjur Molven.

Uavklart rundt OL
— Jeg har ikke fått avklart det ennå. Vi er i dialog, sier Molven til Dagbladet.

— Fra vår side er det viktig å understreke at familien er det viktigste. Det er helt opp til Liv Grete om hun ønsker å være med. Men vi vil selvsagt ha henne med om hun ønsker det. Hun tilfører sendingene våre noe ekstra, sier NRK-sjefen.

Avgjørelsen kommer trolig denne uka. Den første OL-øvelsen i skiskyting er kvinnenes sprint 13. februar.

JUBEL: Franske Raphael Poiree etter seier på 20-kilometeren i Holmenkollen i 2007. 
Foto: Heiko Junge / SCANPIX .
JUBEL: Franske Raphael Poiree etter seier på 20-kilometeren i Holmenkollen i 2007. Foto: Heiko Junge / SCANPIX . Vis mer