PRESENTERT:  Tidligere skiskytter Raphael Poiree ble i kveld presentert som en av TV2s nye skiskytter-eksperter under OL i Sotsji. Foto: Synne Kvam / Dagbladet
PRESENTERT: Tidligere skiskytter Raphael Poiree ble i kveld presentert som en av TV2s nye skiskytter-eksperter under OL i Sotsji. Foto: Synne Kvam / DagbladetVis mer

Poiree måtte spørre ekskona om lov før han takket ja til ekspert-jobb

Franskmannen tar over rollen som ekspert under OL.

NYDALEN (Dagbladet): Tidligere skiskytter Raphael Poiree blir skiskytter-ekspert for TV2 under OL i Sotsji i februar.

Franskmannen med åtte VM-gull, og totalt 18 medaljer fra OL og VM innrømmer at han ble glad da TV2 ringte og spurte om han ville ta på seg oppdraget.

- Jeg ble veldig stolt. Liv (Grete Skjelbreid) jobber på NRK som ekspertkommentator, og det å få reise til OL og få kommentere for Norge gjør meg stolt, sier Raphael Poiree til Dagbladet under kveldens presentasjon av OL-ekspertene i Nydalen.

Får tips av ekskona Nå ser han fram til å kunne øse ut sin skiskytterkunnskap til det norske folk.

- Jeg gleder meg aller mest til å prøve å formidle til folk det jeg ser, og prøve å formulere rundt det jeg har levd av nesten halve mitt liv, sier franskmannen.

I juli ble det kjent at franskmannen og den tidligere skiskytterdronninga, Liv Grete Skjelbreid, har valgt å gå fra hverandre.

Poiree avviser at det er noe problem at han nå blir ekspert for ekskonas konkurrerende kanal.

- Vi er jo konkurrenter, selv om hun kanskje vil jobbe i studio i Oslo. Men det er ikke noe problem, vi tuller litt med det, men det går bra, ler 39-åringen.

- Var det sånn at du spurte om lov før du takket ja til jobben?

- Ja, selvfølgelig, fordi vi har barn, så alt må klaffe. Det er ikke mulig at begge kan reise til OL uansett, forteller en ferske OL-eksperten.

- Hun er veldig glad på mine vegne. Og jeg må ta alle råd fra henne som jeg kan, for jeg har ikke så masse erfaring, og det er også vanskelig med språket,  understreker franskmannen.

Har funnet roen
Raphael Poiree forteller, som også Liv Grete Skjelbreid fortalte til Dagbladet tidligere i høst, at de to har et godt forhold til hverandre etter at de i sommer valgte å ta ut separasjon.

- Vi har det bra, og har tre barn felles. Vi bor to hundre meter fra hverandre, så vi må ha det bra, smiler franskmannen.

Poiree var i fjor landslagssjef for Hviterusslands skiskytterlandslag, men valgte å si opp jobben ett år før kontrakten var ferdig.

- Det var en litt for stor utfordring, sier Poiree, som nå jobber fulltid på han og ekskonas felles konferansehotell i Hålandsdalen.

- Jeg er masse med barna, og jeg har trengt den tiden til å finne litt ro, understreker Poiree.

 EKSPERTER:  Liv Grete Skjelbreid har vært skiskytter-ekspert på NRK i flere år. Nå tar eks-mannen Raphael Poiree over stafettpinnen, og blir ekspert på TV2 under OL i Sotsji. Foto Frank Karlsen / Dagbladet
EKSPERTER: Liv Grete Skjelbreid har vært skiskytter-ekspert på NRK i flere år. Nå tar eks-mannen Raphael Poiree over stafettpinnen, og blir ekspert på TV2 under OL i Sotsji. Foto Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer