Poiree sprakk på skytinga

Det var vinn eller forsvinn. Dessverre ble det ingen fullklaff for Liv Grete Poiree i kvinnenes jaktstart over 10 kilometer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hun hadde sjansen, men «sprakk» på siste stående skyting og pådro seg tre strafferunder.

- Jeg så at «Magda» (Magdalena Forsberg) hadde bommet på to skudd da jeg kom inn på standplassen. Der og da bestemte jeg meg: Det fikk briste eller bære, og jeg satset for fullt. Det betydde fem blinker rett ned eller ingenting. Jeg ville så gjerne vinne, og bare seier talte for meg, sa Liv Grete Poiree.

Med tre strafferunder etter siste skyting, raste hun nedover resultatlista og endte på 8. plass, ett minutt og 21,5 sekund etter den suverene svenske vinneren.

- Det er ingen unnskyldning, men det var ikke lett å skyte stående under disse forholdene. Vinden var uberegnelig, sa Liv Grete, som mente at hun hadde gått et kjempeløp fram til siste skyting.

At skyteforholdene var vanskelige, viste også de øvriges resultater. Vanligvis så sikre Magdalena Forsberg bommet på tre skudd, en vanligvis sikker skytter som Linda Tjørhom fikk sju strafferunder på 43. plass, Tora Berger bommet åtte ganger på 52. plass og A nn-Elen Skjelbreid fikk hele ni runder på 51. plass. Gunn Margit Andreassen fikk fire bom og endte på 12. plass.

Samtlige ble lurt av vinden. Før rennet hadde de skutt seg inn på skivene med lavest nummer, under konkurransen måtte alle unntatt Liv Grete skyte på skiver i midten eller lengst bort på standplassen hvor vinden var mye sterkere.

- Jeg skrudde for lite, sa Linda Tjørhom, som fikk fire strafferunder allerede på første liggende.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer