Pokalen fjernet bitterheten

STOCKHOLM (Dagbladet): Chelsea- Stuttgart 1-0. Vialli-assistent Graham Rix var feig, tok ut Tore André Flo istedenfor for sjefen og slapp Gianfranco Zola inn 19 minutter før slutt. Der og da var Drillos-spissen helt knust. Men 22 sekunder seinere scoret Zola på sin første berøring. - Bitterheten over å bli tatt av gikk fort over, sier Tore André til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter kampen var alt glemt. For med cupvinner-trofeet i handa feiret Tore André Flo sitt livs triumf på fotballbanen. Og etter ni måneder som proff har han nå to mesterskap på hylla.

- Det er enormt, sier Tore Andre. - Følelsen av å vinne enda en gang er helt vilt.
Men:

Chelseas spissbytte var like meningsløst som seiersmålet var flott. Og - det viste med all tydelighet hvor vanskelig det er å være Tore André Flo. For Graham Rix - han som skal og sier at han bestemmer på Chelsea-benken så lenge Vialli spiller kamp - har ingen integritet.

Derfor måtte han snakke med Vialli før Flo ble tatt av banen.

Vialli legger opp

Samtalen tok Rix med boblejakka tredd over hodet. Han ville ikke at sjøl noen på benken skulle høre hva han sa. Og på den måten ble Chelseas beste angriper ofret for managerens egne følelser.

At Zola scoret på direkten har ikke noe med saken å gjøre.

- Det er ikke sikkert det blir sånn neste sesong, sier Tore André. - Det snakkes om at Vialli bare skal være manager.

- Hvilket betyr at du helt sikkert blir i Chelsea?

- Ja, det er ihvertfall her jeg ønsker å spille. Og alle sier de er fornøyd med det jeg har gjort. At jeg fikk spille fra start er en skikkelig tillitserklæring.

- Men så ble du byttet ut?

- Sjøl om jeg var bitter med en gang så visste jeg det nesten på forhånd. Det lå i kortene at de som satt på benken ikke ville bli sittende.

- Men det burde vært Vialli istedenfor deg?

- Jeg synes sjøl jeg spilte brukbart. Og spesielt etter pause ble jeg varmere og varmere i trøya. Men akkurat nå spiller det ingen rolle.

- Den medaljen jeg har under skjorta - som viser at Flo er E-cupmester - er det eneste som betyr noe.

Zola takket massøren

Cupvinnerfinalen var 65 minutter gammel da Flo ble økset på Råsunda. Grunnen til at han fikk seks minutter til skyldtes Zola. Som viste fem fingre i været da Rix ba ham om å ta av seg tøyet.

Det sjette brukte han til å få av seg tekstilene.

De neste 18 sekundene vil gå inn i Chelsea-historien som spillerbyttet med stor S. Tore André Flo hadde nemlig ikke satt rompa si på benken da Dennis Wise slo en pasning inn i himmelen. Der Zola har som jobb å skinne.

I går bedre enn noen gang.

- Det største øyeblikket i karrieren min, sier den lille. - Jeg har vært med på mye, men dette er størst. Og la meg få lov til, siden jeg sitter her med medaljen og pokalen, og få takke massøren min.

- Han heter Mimmo Pezza, bor i Rimini, og er mannen som fikk meg på beina etter bare 18 dager da alle andre sa det minst ville ta fire uker å bli kvitt strekken.
- Please, skriv det i avisen, sier Zola.

SKINTE MED ZOLA: En fotballdrøm har gått i oppfyllelse for Tore André Flo. - Nå har jeg vunnet to titler med Chelsea - det er helt vilt, sier Flo. Til venstre matchvinner Gianfranco Zola.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer