Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pokalen forsvant i 1946, ble funnet nedstøvet i en garasje 67 år senere

Det er ikke bare Molde som mistet oversikten over pokalen.

FIKK TILBAKE POKALEN: Cleveland Browns fikk denne måneden tilbake pokalen fra 1946. Her er Willis McGahee fra kampen mot Cincinnati Bengals Foto: John Grieshop/Getty Images/AFP / NTB Scanpix
FIKK TILBAKE POKALEN: Cleveland Browns fikk denne måneden tilbake pokalen fra 1946. Her er Willis McGahee fra kampen mot Cincinnati Bengals Foto: John Grieshop/Getty Images/AFP / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Etter at Molde vant gårsdagens cupfinale mot Rosenborg skulle de i dag ta et bilde av pokalen, men da var det plutselig ingen som visste hvor pokalen var blitt av.

- Tips mottas med takk, sa administrerende direktør, Tarje Nordstrand Jacobsen til lokalavisa Romsdals Budstikke.

Etter intens leting fant til slutt NRK-journalist Erik Hattrem pokalen. Den sto på Daniel Berg Hestads plass i garderoben, og var blitt plassert der av materialforvalter Toralf Tungehaug.

- Han gjorde det for å være sikker på at den ikke skulle bli borte, men jeg tror de må ha vært så fulle i går at ingen husket det i dag, ler Hattrem overfor Dagbladet.

Borte i 67 år For Molde var det derfor bare snakk om noen få timer i uvisshet om hvor pokalen befant seg.

Langt verre var det for Cleveland Browns. I 1946 slo de New York Yankees 14-9 og vant tidligere All-American Football Conference, en liga som prøvde å ta opp konkurransen mot NFL i 1946-1949.

Det var ikke vanlig at lagene som vant ligaen fikk pokal, bare en pin, men spillerne gikk sammen og kjøpte to pokaler som ble gitt til eierne Daniel Sherby og Arthur «Mickey» McBride. Pokalen som ble gitt til McBride er utstilt hos et lokalt taxi-selskap, og det var i det hele tatt få som visste at det fantes en pokal til, skriver Daily News.

Først i februar i år fant klubben ut at det eksisterte to pokaler, og tidligere denne måneden fikk klubben endelig tilbake troféet. 

Barnebarnet til Daniel Sherby, Gary Cole, skulle flytte, og ba derfor om hjelp fra Garage Brothers, et firma som rydder ut av garasjen for folk. Firmaet er også med i tv-programmet Garage Gold, og gjør jobben gratis, mot at de får beholde pengene hvis de klarer å få solgt noe av det.

Donerte pokalen tilbake Mens de ryddet i garasjen til Cole la de merke til troféet, og tok det med til en takstmann, som tilfeldigvis var fra Cleveland. Han kunne verifisere at det var den ekte pokalen fra 1946.

Cole tok kontakt med klubben, og siden han er Browns-fan bestemte han seg for å donere tilbake troféet.

På pokalen er det inngravert navnet på alle de 38 spillerne, og resultatene fra alle kampene den sesongen. Nå jobber klubben for å finne et sted de kan stille ut pokalen.

Siden man ikke fikk pokal når man vant NFL før i 1966, og forrige gang The Browns vant var i 1964 har de derfor ingen andre pokaler å stille ut, skriver ESPN.

BORTE I NOEN TIMER: Moldes Mats Møller Dæhli feiret med pokalen under Moldes feiring i Molde i går kveld. I dag var det ingen som husket hvor pokalen ble av, før den ble funnet i garderoben. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
BORTE I NOEN TIMER: Moldes Mats Møller Dæhli feiret med pokalen under Moldes feiring i Molde i går kveld. I dag var det ingen som husket hvor pokalen ble av, før den ble funnet i garderoben. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer