Pokalen hjem til «Tittelbyen»

Packers vant Super Bowl.

NATTAS FØRSTE TOUCHDOWN: Jordy Nelson sørget for kampens første touchdown. Her prøver han seg i tredje quarter. Foto:DOUG PENSINGER/GETTY IMAGES/AFP
NATTAS FØRSTE TOUCHDOWN: Jordy Nelson sørget for kampens første touchdown. Her prøver han seg i tredje quarter. Foto:DOUG PENSINGER/GETTY IMAGES/AFPVis mer

(Dagbladet): Pittsburgh Steelers - Green Bay Packers 25-31.

Super Bowl-søndagen er i realiteten en helligdag i USA og bare på Thanksgiving spiser amerikanerne mer mat enn når de to beste fotballagene skal kjempe om Vince Lombardi-trofeet.

I fjor passerte finalen den legendariske serien «M*A*S*H» som tidenes mest sette tv-program i USA og internasjonalt er det bare Champions League-finalen i vanlig fotball som har flere seere på sportsfronten.

I natt barket de to eldste NFL-klubbene sammen. Pittsburgh Steelers mot Green Bay Packers. Steelers har seks Super Bowl-triumfer (rekord) og Packers har etter nattas seier rekorden med 13 NFL-titler (fire Super Bowl).

VANT QUARTERBACK-DUELLEN: Aaron Rodgers styrte Green Bay Packers til deres første tittel siden 1997. Foto: JAMIE SQUIRE/GETTY IMAGES/AFP
VANT QUARTERBACK-DUELLEN: Aaron Rodgers styrte Green Bay Packers til deres første tittel siden 1997. Foto: JAMIE SQUIRE/GETTY IMAGES/AFP Vis mer

Det ble selvfølgelig - og som vanlig - en stor fest. Og for Packers-heltene fortsetter trolig festen til snøen har smeltet hjemme i Green Bay, etter at de med seks poengs margin vant Lombardien for første gang siden 1997.

Og få kan argumentere mot at at pokalen kommer hjem. Den er oppkalt etter trenerlegenden til Packers (1959-1967) og byen kaller seg selvfølgelig også Titletown.

Drømmestart 1ST QUARTER: Lagene følte litt på hverandre i starten, og spillerne var nok preget av stundens alvor.

Snaut fire minutter før den første pausen løsnet det - litt ut av det blå.

Quarterback Aaron Rodgers sendte en herlig pasning og Jordy Nelson slo William Gay langs linja og sørget for kveldens første touchdown. Mason Crosby sparket inn ekstrapoenget.

Bare sekunder seinere en ny Packers-touchdown. Ben Roethlisberger ble presset til en dårlig pasning og Nick Collins svarte med en interception og han løp inn en touchdown. Mason Crosby sendte favorittene 14 foran, med et treffsikkert spark mellom stengene.

Og 14 poeng i løpet av første quarter er faktisk tangering av Super Bowl-rekorden. Ifølge Infostrada har dette skjedd seks ganger tidligere.

Stilling: 0-14.

Viktig touchdown 2ND QUARTER: Steelers startet andre periode med å ta tre poeng. Shaun Suisham sparket inn en field goal fra 33 yards.

Mot slutten av perioden sørget Jarrett Bush for en ny Packers-interception.

Steelers måtte sende inn forsvarsspillerne igjen og like etter serverte Rodgers en krempasning - ei kule - til Greg Jennings, som løp inn en ny touchdown. Crosby sparket inn ekstrapoenget.

40 sekunder før pause sørget Steelers for ei lita livline, da en presset Roethlisberger traff Hines Ward med en pasning til touchdown. Suisham sparket inn ekstrapoenget.

Stilling: 10-21.

Nærmet seg 3RD QUARTER: Steelers åpner den tredje perioden med en touchdown, og vips var kampen helt åpen igjen. Rashard Mendenhall brøytet seg vei gjennom Packers-forsvaret og ga kampen akkurat det den trengte. Suisham var farlig nær venstrestolpen, men sikret et ekstrapoeng.

Dermed var det Rodgers' tur til å styrespillet igjen, men han ble sacked av James Harrison og Steelers fikk en ny sjanse.

DYNKET: Dette er trolig den beste dusjen Packers-trener Mike McCarthy har hatt. Foto: TOM PENNINGTON/GETTY IMAGES/AFP
DYNKET: Dette er trolig den beste dusjen Packers-trener Mike McCarthy har hatt. Foto: TOM PENNINGTON/GETTY IMAGES/AFP Vis mer

Steelers klarte ikke omsette muligheten til poeng, for Roethlisberger ble sacked av Frank Zombo og Suisham bommet på en lang field goal.

Ingen av lagene klarte å ta noen poeng i sluttminuttene av omgangen, men med Steelers bare fire bak lå alt til rette for en spennende avslutning.

Stilling: 17-21.

Gjenvant kontrollen 4TH QUARTER: Packers startet fjerdeperioden med en turnover i løpet av noen sekunder. Mendenhall mistet ballen og Desmond Bishop plukket den opp.

De jobbet seg raskt framover på banen og Rodgers fant Jennings for hans andre touchdown i kampen. Crosby var nok en gang sikker med foten og dermed var Packers 11 poeng foran igjen.

MVP: Super Bowls MVP, Aaron Rodgers fikk æren av å løfte trofeet. Foto: TIMOTHY A. CLARY/AFP
MVP: Super Bowls MVP, Aaron Rodgers fikk æren av å løfte trofeet. Foto: TIMOTHY A. CLARY/AFP Vis mer

Halvveis inn i omgangen sørget Mike Wallace for ny spenning, da han løp inn en Roethlisberger-pasning til touchdown. De ville spille for to poeng etter dette, og Roethlisberger fant Antwaan Randle El som sørget for at Steelers bare var tre poeng bak, 25-28.

Rodgers var nær ved å lykkes med en touchdown-pasning to minutter før slutt, men Packers måtte i stedet nøye seg med en trepoenger fra foten til Crosby.

Med to minutter og sju sekunder igjen var Green Bay-gjengen seks poeng foran. En langt fra sikker ledelse, men de mistet den ikke. Roethlisberger var nødt til å satse, og han traff ikke med pasningene.

Sluttresultat: 25-31.

Nesten rekord Det ble også nesten satt en publikumsrekord i natt. Super Bowl-rekorden er fra 1980, da 103 985 tilskuere så Steelers mot Los Angeles Rams på Rose Bowl i Pasadena i California.

MED BARN: A.J. Hawk tok med seg datteren ned på banen for å feire. Foto: AL BELLO/GETTY IMAGES/AFP
MED BARN: A.J. Hawk tok med seg datteren ned på banen for å feire. Foto: AL BELLO/GETTY IMAGES/AFP Vis mer

I år var de 766 tilskuere unna å slå den. 103 219 presset seg inn på fantastiske Cowboys Stadium, som naturlig nok hadde skjøvet over taket for anledningen.

Det har vært grisekaldt i Texas den siste tida.

Inne i arenaen var det nok bare frysninger på ryggen. I hvert fall for dem med Packers-hjerte.

103 219 TILSKUERE: Det var nesten ny publikumsrekord for en Super Bowl-kamp i natt. Foto: TOM PENNINGTON/GETTY IMAGES/AFP
103 219 TILSKUERE: Det var nesten ny publikumsrekord for en Super Bowl-kamp i natt. Foto: TOM PENNINGTON/GETTY IMAGES/AFP Vis mer