OPTIMIST: Petter Northug er fortsatt med i pokerturneringen i Las Vegas, etter fire dager. Nå er det kun 1200 igjen av et startheat på over 7000. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
OPTIMIST: Petter Northug er fortsatt med i pokerturneringen i Las Vegas, etter fire dager. Nå er det kun 1200 igjen av et startheat på over 7000. Foto: Tormod Brenna / DagbladetVis mer

Poker-Petter: - Nå går jeg for 100 000 kroner

Petter Northug fortsetter å imponere i Las Vegas. Nå sikter han mot pengepremie.

||| (Dagbladet): Da verdens største pokerturnering startet i Las Vegas var det 7300 deltakere fra 107 land. Nå er det kun 1200 igjen, blant dem vår skihelt Petter Northug.

- Nå har jeg pengepremien i sikte, sa Poker-Petter til sponsor Vi Menns mann i Las Vegas, Thorkild Gundersen, etter tredje dag i turneringen.

De 700 beste får pengepremie i turneringen, og de starter på 19 200 dollar - omlag 120 000 norske kroner.

- Tøft bord Petter gikk fra 130 000 til 220 000 chips på det meste i løpet av natta, men sleit de siste fire timene med dårlige kort og endte på 180 000 chips, det er ganske nøyaktig på gjennomsnittet i turneringen.

Petters største pott kom da han slo ut en annen spiller. Da hadde skiesset vårt to konger, mens han andre hadde to damer.

- Jeg var på et tøft bord med mange aggressive spillere. Det var vanskelig å høyne, siden man får høyninger tilbake hele tiden. Jeg hadde ikke gode kort de siste fire timene, derfor jobbet jeg for å opprettholde stacken.

Trener hver dag Det er krevende å spille poker i ti-tolv timer hver dag, flere av spillerne merker kjøret nå - også Petter. Gundersen, som følger Poker-Petter i Las Vegas for Vi Menn, forteller at for Petter er det ekstra slitsomt.

- Han satt i ti timer og var sliten, men så er han godt trent - det er nok andre som er enda mer slitne. Ulempen fo Petter er at han trener hardt hver morgen, han stopper jo ikke å trene. Han løper, kjører rulleski og trener styrke hver morgen, mens de andre sover til halv tolv om formiddagen.

Betryggende for oss som håper Petter Northug skal vinne femmila i Holmenkollen neste vinter.

Lodden på 8. plass Beste nordmann i turneringen er Johnny Lodden fra Jørpeland, han gikk sensasjonelt fra 40 000 til 650 000 chips i løpet av tredje dag. Dermed ligger han på en imponerende åttendeplass i turneringen.

Overlever Petter en dag til i Las Vegas, vil han få pengepremie. Det er ventet at antall spillere halveres hver dag, dermed vil han ligge an til minst 19 000 dollar om han fortsatt er med etter dag fem.

Vinneren av turneringen får forøvrig åtte millioner dollar - i overkant av 50 millioner norske kroner.

Vi Menn følger Poker-Petter live om natta norsk tid, du kan følge Petters kamp om de store pengene på nettsida deres.

KONSENTRERT: Petter Northug konsentrerer seg under pokerturneringen. I tillegg til ti-tolv timer poker, trener han hver morgen før han setter seg ved bordet. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
KONSENTRERT: Petter Northug konsentrerer seg under pokerturneringen. I tillegg til ti-tolv timer poker, trener han hver morgen før han setter seg ved bordet. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet Vis mer