POKER: Eller ski. Det blir spørsmålet for Petter Northug, om han kommer til finalebordet i Las Vegas. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
POKER: Eller ski. Det blir spørsmålet for Petter Northug, om han kommer til finalebordet i Las Vegas. Foto: Tormod Brenna / DagbladetVis mer

Pokerfinalen kolliderer med åpningsrenn i verdenscupen

- Men det er ikke noe problem, sier langrennssjef Åge Skinstad.

||| (Dagbladet): Petter Northug imponerer stort i en stor pokerturnering i Las Vegas. Han har så langt overlevd tre konkurransedager og er blant de 1200 siste i turneringen, så langt har 5800 deltakere blitt slått ut.

Hver morgen trener Poker-Petter rulleski, styrke og løping, før han setter seg ned for å spille poker i ti-tolv timer. Han har allerede utsatt hjemreisen fra Las Vegas minst fire dager, på grunn av pokersuksessen.

De innledende rundene i turneringen avsluttes 17. juli, da skal ni spillere være igjen. Er Petter blant disse ni, blir det poker og ikke ski når resten av langrennsfolka sesongåpner i Gällivare 20.-21. november - det er nemlig da finalebordet skal spilles i Las Vegas, med ni millioner dollar til vinneren.

- Hvis det skulle skje, så er det ikke noe problem. Vi lager bare et opplegg som passer maksimalt inn. Det er mange som har prestert bra i VM i februar uten å ha gått åpningsrennet i verdenscupen, sier langrennssjef Åge Skinstad til Dagbladet.

Det er ikke et hvilket som helst VM heller i vinter, det er VM i Holmenkollen, på hjemmebane. Åge Skinstad mener det er positivt for Northug å spille poker både sommer og vinter.

- Alle har behov for å koble av og tenke på andre ting. Jeg tror det er veldig, veldig positivt at han er med på sånne ting, sier Skinstad, som legger til at Poker-Petter aldri ville gjøre noe som går utover Langrenns-Petter.

Det lykkes ikke Dagbladet å komme i kontakt med Petter Northugs trener Morten A. Djupvik i formiddag.

Les også Magasinets sak om Petter Northug før poker-VM begynte.

KONKURRANSEMANN: Petter Northug henger med i pokerturneringen i Las Vegas, overlever han en dag til blir det 120 000 kroner i premie. Minst. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
KONKURRANSEMANN: Petter Northug henger med i pokerturneringen i Las Vegas, overlever han en dag til blir det 120 000 kroner i premie. Minst. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet Vis mer