Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pokerkontoen til Northug gikk 127 000 kroner i minus midt på natta

Profilen «NorthugJr» aktiv i nettspill klokka 02 natt til torsdag.

 TAPTE:  Samme dag som Petter Northug ble vraket til 15 kilometer klassisk, tapte «NorthugJr» 127 000 kroner på poker, ifølge nettstedet highstakesdb.com. Foto: AP Photo / Laura Rauch / NTB Scanpix
TAPTE: Samme dag som Petter Northug ble vraket til 15 kilometer klassisk, tapte «NorthugJr» 127 000 kroner på poker, ifølge nettstedet highstakesdb.com. Foto: AP Photo / Laura Rauch / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går skrev den svenske avisen Aftonbladet at en profil ved navn «NorthugJr» har spilt hos Pokerstars under OL.

Dagbladet får opplyst av kilder i pokermiljøet at kontoen «NorthugJr» tilhører Petter Northug jr.

I dag kan Dagbladet bringe et bilde fra da den profilen spilte poker under OL.

Dagbladet har ikke fått bekreftet at det er Northug sjøl som har benyttet seg av nettkontoen under OL.

Bildet, en skjermdump fra pokerstars.com, er tatt under en såkalt cashgame, og ble tatt i timen før midnatt (norsk tid) seint onsdag kveld.

Altså en gang mellom klokka 02 og 03, regnet i Sotsji-tid. På det tidspunktet var «NorthugJr» med i spillet for fullt.

Tap på over 100 000 Dagbladet vet at kontoen «NorthugJr» er den kontoen han deltok med under VM i internettpoker i oktober - hvor han vant 135 000 kroner.

DÅRLIGE HENDER: Dette bildet ble lastet opp da klokka var mellom 02 og 03 i Sotsji, natt til torsdag. Skjermdump: Pokerstars.com
DÅRLIGE HENDER: Dette bildet ble lastet opp da klokka var mellom 02 og 03 i Sotsji, natt til torsdag. Skjermdump: Pokerstars.com Vis mer

På nettsiden highstakesdb.com kan man følge aktiviteteten til ulike brukere, og den viser at «NorthugJr» spilte både lørdag, søndag og i går - samme dag som skistjerna fikk beskjed om at han ikke får gå morgendagens 15 kilometer klassisk.

Sporingssiden har beregnet at profilen tapte hele 127 000 norske kroner på 245 spilte hender i går. I helga skal det ha blitt et tap på 20 000 kroner.

- Hører den private sfære til Dagbladet sendte torsdag ettermiddag seks spørsmål til kommunikasjonssjef Espen Graff i Norges Skiforbund.

Her ba vi blant annet om hvilke instrukser utøverne må følge med hensyn til hviletid og nattlige aktiviteter, vi spurte om signaleffekten ved så høye pengeinnsatser, og vi spurte om hvor viktig det er for Petter Northug nå å få gjøre ting han liker - for eksempel spille nettpoker - i et forsøk på å finne sitt rette jeg.

Graff ville ikke respondere på de seks spørsmålene, men ga istedet et generelt svar:

- Det er ikke en del av langrennsteamets eller OL-troppens kultur å kontrollere eller begrense hva utøverne gjør på rommet sitt mellom trening og konkurranser, sier Graff.

- Forholdene dere trekker frem tilhører den private sfære, enten de er sanne eller usanne. Hva Petter har å si til dette får dere høre med ham om på neste mediemøte.

Ikke lov å låne bort Pokerstars vil ikke bekrefte at det er Petter Northug som bruker kontoen.

- Vi gir ikke ut navn bak brukernavn på Pokerstars i det hele tatt, sier rådgiver hos Pokerstars, Thomas Udness, til Dagbladet.

- Er det lov å låne bort brukernavnet sitt?

- Hos oss er policyen at det er ikke lov å låne bort kontoen, sier Udness.

Hele Norges coronakart