Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pokerlegende Thor Hansen (71) er død

Nære venner fikk den tunge beskjeden onsdag.

HAR GÅTT BORT: Pokerlegende Thor Hansen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HAR GÅTT BORT: Pokerlegende Thor Hansen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er poker.no som melder at pokerlegenden Thor Hansen er død. Han fikk kallenavnet «Gudfaren» som følge av sin rolle i norsk poker.

«Onsdag morgen fikk nære venner den tunge beskjeden om at Thor Hansen er død. Vi var forberedt på dette, men beskjeden rammer oss likevel med voldsom kraft», står det blant annet å lese på poker.no.

I 2012 ble det kjent at Hansen var rammet av uhelbredelig kreft. Han ønsket selv å informere pokersamfunnet om den tøffe diagnosen.

Til tross for at legene mente at han hadde opptil to år igjen å leve, gjorde Hansen spådommene til skamme. Han bodde i USA på tidspunktet, men flyttet hjem til Norge for behandling.

Thor Hansen har vært et ikon, og er den mest kjente profesjonelle pokerspilleren som kommer fra Norge. Han tilbrakte store deler av tiden i Las Vegas, hvor han blant annet spilte for forretningsmagnaten Larry Flynts penger.

De siste årene har Hansen deltatt i Norgesmesterskapet ved flere anledninger.

Thor Hansen har blant annet to VM-titler og én EM-tittel på merittlisten. En autorisert biografi om Thor Hansen med tittelen Usensurert ble utgitt i 2010.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!