Pokerskandale i svensk fotball

Spillere skyldte hverandre store beløp.

(Dagbladet.no): AIK hadde en fryktelig sesong i fjor, med tilskuerbråk og nedrykk som sentrale ingredienser.

I dag avslører Aftonbladet at flere utenomsportslige aktiviteter kan ha bidratt til katastrofesesongen.

Med mindre man regner poker som sport.

AIK-spillerne - ingen av dem navngitte - skal nemlig ha spilt om til dels store beløp. Både på natten før kamper og på spillerbussen på vei til kampene skal de pokerglade ha utfoldet seg.

Ledelsen i klubben fikk kjennskap til gamblingen da en spiller kom til økonomisjefen mot slutten av sesongen for å be om et forskudd.

Beløpet skulle settes inn på lagkameratens konto.

- Det er mulig. Men transaksjonen skjedde i hvert fall ikke. Og vi snakket aldri om større beløp enn 3000-4000 kroner, sier økonomisjef Mats Björeskog til avisa.

En tidligere AIK-spiller bekrefter pokerspillingen til avisa.

- Det kunne spilles fra spillerbussen forlot Karlberg og i fire-fem timer. Deretter tok de en pause for å spise, før de fortsatte spillet på hotellrommet. Ofte kunne det vare fram til midnatt selv om det var kamp dagen etterpå, forteller kilden.

Nå spekuleres det i at intern gjeld i forbindelse med gamblingen kan ha bidratt til lagets fryktelige sesong.

- Om en spiller skylder en annen spiller en stor sum penger, blir det selvsagt vanskelig å konsentrere seg om det man skal. Sånt skal man ikke holde på med, sier økonomisjef Björeskog.

  • Også de engelske landslagsspillerne skal være glad i poker, men med langt større beløp involvert. Ifølge rapporter spilte Michael Owen bort 330 000 kroner under fotball-VM i 2002.
RYKKET NED: Tidligere VIF-spiller Pa-Modou Kah og nåværende midtbanemann Stefan Ishizaki spilte for AIK i fjor - selvsagt uten at det antydes at noen av dem er over gjennomsnitlig pokerglade.