Polarstjernene

TROMSØ (Dagbladet): - Vi får jo ikke en eneste spiller fra Sør-Norge til å dra nordover for å spille fotball. Derfor blir jobben å utvikle våre egne talenter. Og der er vi ganske gode, mener Terje Skarsfjord og Bård Flovik. Trenerduoen har ført Tromsø til tabelltoppen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TIL fortsetter der de slapp ifjor: Med å vinne. Er trener Skarsfjord og spillerutvikler Flovik i ferd med å skape et topplag i en by som knapt nok har grønt gress å tilby før seriestart?

Klubben mangler treningsfelt med kunstgress. Rundt Alfheim ligger fortsatt store snøhauger. Aprilfotball i Tromsø er naturstridig, men TIL lar seg ikke stanse av tøft klima. Snø og kulde knekker ikke samholdet og optimismen på klubbhuset i Tromsø. Dagbladet har bedt de to respekterte trenerne forklare årsakene til Tromsø-suksessen:

Talentfabrikk

SKARSFJORD: - Nordnorsk sjel og identitet er en sterk drivkraft. A-stallen teller 24 mann. 21 av dem er fra Ofoten, Troms og Finnmark. 11 er ekte tromsøgutter. Denne sterke lokale tilhørigheten er vi aleine om i eliteserien. Sånt er viktigere i Tromsø enn i Stabæk og Brann. For oss er det også nødvendig. Å ta vare på landsdelens egne talenter er vår måte å overleve på.

FLOVIK: - Vi vet at de beste, som vanlig, vil forsvinne til mer pengesterke klubber etter en stund. Det nytter ikke å slåss mot det. Vi må i stedet ha «kronprinsene» klare, vi har samtlige unge talenter i Troms og Finnmark på blokka. De beste vil bli hentet hit, om ikke Glimt kommer oss i forkjøpet. Unge talenter står i kø, både på A-lag og juniornivå. Om vi forvalter dette riktig, får vi mange flotte TIL-år.

Kameratgjeng

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer