Polen fyrer løs

Halvor Egner Granerud (26) ble bare nummer 13 i kvaliken i Innsbruck. Polsk avis mener det er mulig å se frykten i Graneruds øyne. Trener Thomas Thurnbichler sier nordmannen «må tenke litt mer i kveld».

LYKTES IKKE: Halvor Egner Granerud kom på 13. plass. Foto: Geir Olsen / NTB
LYKTES IKKE: Halvor Egner Granerud kom på 13. plass. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert

INNSBRUCK (Dagbladet): Halvor Egner Graneruds erkerival, Dawid Kubacki, vant kvaliken til morgendagens hoppukerenn i Innsbruck.

Et interessant poeng:

Kubacki var 21,8 poeng foran Granerud på 13. plass. I sammendraget er nordmannen - som leder Hoppuka - 26,8 poeng foran polakken.

Dette viser at ingenting av avgjort når det tredje rennet starter klokka 13.30 onsdag. Graneruds forsprang kan bli spist opp i et jafs. Og Kubacki har fått et psykisk overtak.

FOR KORT: Halvor Egner Granerud landet på 116 meter. Foto: Geir Olsen / NTB
FOR KORT: Halvor Egner Granerud landet på 116 meter. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

- Etter tirsdagens hopping i Innsbruck kunne du se frykten i øynene til Halvor Egner Granerud, skriver den polske avisa Sport.

- Hopperen var 21,8 poeng svakere enn Dawid Kubacki og begynner å gjøre flere og flere feil. Forspranget hans i Hoppuka er enormt, men Kubacki viste for to år siden at han kan ta igjen et enda større forsprang i konkurranser, rapporterer avisa.

SLITER: Innsbruck er ikke Halvor Egner Graneruds favorittbakke. Foto: Geir Olsen / NTB
SLITER: Innsbruck er ikke Halvor Egner Graneruds favorittbakke. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Polens østerrikske trener, Thomas Thurnbichler, sier til Dagbladet:

- Granerud gjorde en liten feil. Det vil gi Dawid stor selvtillit, og Granerud vil sannsynligvis tenke litt mer i kveld.

Psykologien i Bergiselbakken ble snudd på hodet i løpet av bare noen timer. Granerud vant den første treningsrunden, men sto over den andre. Dette tydet på en form for «mind games» der det norske hoppesset ville vise styrke overfor rivalene.

Men da det gjaldt som mest, landet han på 116 meter. Det var 12 meter bak hoppet til vinneren Kubacki.

JAKTER PÅ GRANERUD: Dawid Kubacki fra Polen har fått blod på tann. Han vant kvaliken foran landsmannen Kamil Stoch og Anze Lanisek fra Slovenia. Foto: Reuters / NTB
JAKTER PÅ GRANERUD: Dawid Kubacki fra Polen har fått blod på tann. Han vant kvaliken foran landsmannen Kamil Stoch og Anze Lanisek fra Slovenia. Foto: Reuters / NTB Vis mer

Konfrontert med Thurnbichlers uttalelser - om at Granerud må tenke mer i kveld - parerer trener Alexander Stöckl til Dagbladet:

- Ja, helt sikkert. Da vet han hva han skal gjøre i morgen. Og det er bra.

Rennet i Bergiselbakken blir en nøkkelkonkurranse med tanke på sammendraget. Granerud har bommet i bakken før, og dagens resultat sender nervepirrende vibrasjoner utover hoppverden.

TRENERTRIBUNEN: Trenerne Alexander Stöckl og Magnus Brevig konstaterte at Halvor Egner Granerud gjorde en feil. Foto: Geir Olsen / NTB
TRENERTRIBUNEN: Trenerne Alexander Stöckl og Magnus Brevig konstaterte at Halvor Egner Granerud gjorde en feil. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

- Ja, ja - det var et sånt hopp, sier Stöckl til Dagbladet.

- Halvor hadde et flott hopp i den første treningsrunden. Så valgte han å stå over andre runde. Det synes jeg er greit. Han valgte å gjøre det samme i Oberstdorf og Garmisch-Partenkirchen.

- Hvorfor lyktes han ikke i dag?

- Han merket at sporet var hakket treigere i konkurransen, fordi det hadde regnet litt. Han var litt for offensiv i posisjonen. Hvis han er for offensiv, treffer han ikke på hoppkanten. Han får skiene for mye opp i ansiktet.

Stöckl fortsetter:

- I tillegg var det ganske rolige forhold. Det var lite hjelp å få og farten var ekstremt lav. Det er en dårlig kombinasjon. Men han berget en 13. plass.

Granerud kom ikke forbi pressesonen der Dagbladet og andre aviser sto og ventet. Men til hoppukearrangøren sier han:

- Jeg mistet litt fart i tilløpet. Sittestillingen var ikke sånn jeg ønsket og jeg ble litt for sein i hoppet. Forholdene var også dårlige.

- Fram til nå har alt virket perfekt. Forandrer dette på noe?

- Nei, jeg tror ikke det. Det var et dårlig hopp, men feilen var også klar. Det betyr at jeg har én ting jeg må fikse på. Treningshoppet var nesten perfekt. Det er lettere å gå inn i konkurransen når du vet hva du skal gjøre, påpeker Granerud.

FJERDEPLASS: Marius Lindvik ble beste nordmann på fjerdeplass. Foto: Reuters / NTB
FJERDEPLASS: Marius Lindvik ble beste nordmann på fjerdeplass. Foto: Reuters / NTB Vis mer

Marius Lindvik ble beste nordmann på fjerdeplass. Etter å ha slitt tidligere i Hoppuka var dette en opptur.

- Jeg føler hoppinga kommer seg. Det er veldig positivt. Det blir bedre og bedre, og jeg synes at jeg er på riktig vei nå.

Han påpeker:

- Jeg har surret litt i det siste. Nå må jeg bare fortsette å stå i det og jobbe på. Da kan dette bli bra.

- Hva har du surret med?

- Problemet har vært hoppteknikken. Posisjonen og starten på satsen har ikke vært der den skal være. Men jeg føler at jeg er tilbake på riktig spor.

I SVEVET: Johann André Forfang landet på 122 meter. Foto: Geir Olsen / NTB
I SVEVET: Johann André Forfang landet på 122 meter. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Alle nordmennene kvalifiserte seg til rennet. Johann André Forfang var fornøyd med femteplassen.

Det store sjokket var tyskeren Karl Geiger som røyk ut. Han ligger på femteplass i sammendraget.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer