Hoppuka

Polen raser

Reagerer på Graneruds uttalelser etter rennet i Innsbruck: - Et stygt angrep på Stoch og Kubacki.

LYKTES IKKE: Halvor Egner Granerud. Foto: AFP / NTB
LYKTES IKKE: Halvor Egner Granerud. Foto: AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Halvor Egner Granerud (24) hadde ikke dagen i hoppbakken i Innsbruck søndag. Nordmannen endte på 15. plass, i et renn som ble vunnet av Kamil Stoch fra Polen.

Granerud mistet også sammenlagtledelsen i Hoppuka. Både Stoch og landsmannen Dawid Kubacki gikk forbi, og etterpå lyste skuffelsen av Norges beste hopper.

Et intervju han gjorde med TV 2 har spredt seg med lynets hastighet i Polen. Granerud sa at «forholdene har vært fordelaktig polakkene i hele Hoppuka».

VAR SKUFFET: Halvor Egner Granerud. Foto: Geir Olsen / NTB
VAR SKUFFET: Halvor Egner Granerud. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

- De har definitivt hatt mer flaks enn meg, erklærte nordmannen, som også sa at «Stoch ikke hopper så jævla godt, men har fått gode resultater».

Uttalelsene vekker oppsikt i Polen søndag kveld:

- Det er et stygt angrep på Stoch og Kubacki, skriver den polske avisa Super Express.

- Kjennetegnet på store atleter er hvordan de oppfører seg, ikke når de vinner, men når de taper. Dessverre viste Halvor Egner Granerud seg fra en feil side.

Og:

- For en skam, skriver avisa.

TV 2 gjorde intervjuet med Granerud ikke lenge etter at nederlaget var et faktum. For å få seg selv på andre tanker, gikk han opp ei lang og bratt trapp fra sletta til skiftebua ved tårnet i Bergiselbakken. Han kunne tatt gondol, men valgte å drive «selvpisking».

- Det var en marerittbakke før det startet. Det vedvarer sånn? sa TV 2-reporter Per Angell Berntsen.

- Definitivt, det er et høl. Nei, stryk det siste. Det er ikke en bakke som favoriserer meg, i alle fall.

Da intervjuet var over, reagerte TV 2-ekspert Tom Hilde umiddelbart fra studio i Oslo:

- Han skulle kanskje filtrert seg litt og tatt en lengre pause før han snakket med Per Angell.

KOKTE OVER: Halvor Egner Granerud i samtale med TV 2-reporter Per Angell Berntsen etter fiaskoen i Bergiselbakken. Foto: Geir Olsen / NTB
KOKTE OVER: Halvor Egner Granerud i samtale med TV 2-reporter Per Angell Berntsen etter fiaskoen i Bergiselbakken. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Hilde er enig i at Granerud ikke har vært heldig med forholdene, men mener han viste lite ydmykhet overfor storstjerna Stoch i intervjuet.

- Jeg tror kanskje ikke man skal gå rundt og si at Stoch ikke hopper bra på ski. Litt ydmyk tror jeg man skal være i den situasjonen, sier Hilde.

- Du har en mann med fire olympiske gull som ligger først på lista. Det blir ikke en lett jobb å ta igjen dette.

Super Express påpeker at de håper Granerud «får litt klasse» etter hvert som han skaffer seg mer erfaring.

TIL TOPPS: Kamil Stoch. Foto: AFP / NTB
TIL TOPPS: Kamil Stoch. Foto: AFP / NTB Vis mer

I en tekstmelding til Dagbladet skriver Granerud om Hildes uttalelser på direkten:

«Jeg tolket det ikke direkte som kritikk. Men han har helt rett i at det kunne vært lurt å få mer tid for seg selv før intervjuet.»

Om Stoch sier han:

«Er enig i at Kamil er en god hopper, men står for at han ikke hopper helt stabilt ennå, og at med to topphopp kan jeg ta ham igjen. Det krever likevel at han ikke henter fram sine fremste hopp.»

20,6 poeng skiller de to før hoppukefinalen i Bischofshofen onsdag. Det er i utgangspunktet rundt 12 meter over to omganger.

På Twitter søndag kveld erkjenner Granerud at følelsene løp litt løpsk etter rennet:

- Jeg betrakter Kamil som en av de største hopperne i historien. Men jeg tror også at med en perfekt prestasjon at alt kan skje i Bischofshofen, skriver Granerud, som avslutter meldingen med «peace and love everyone» .

Også storavisa Fakt slår uttalelsene til nordmannen stort opp:

- Granerud til angrep på Stoch: «Han hopper ikke bra, han har bare gode resultater,» blir nordmannen sitert.

For ordens skyld: I Polen er Bayern München-spiller Robert Lewandowski størst av idrettsutøverne. Bak ham kommer Kamil Stoch.

- Jeg synes det er irriterende å se at selv om han ledet - og hadde flere poeng enn Anze Lanisek - så måtte han hoppe betraktelig lenger enn det Lanisek gjorde. Det tyder på at forholdene hadde snudd litt, sier Granerud om Stochs flaks.

I hoppgale Polen koker det:

- Sjokkerende, skriver nettstedet skokipolska.pl om nordmannen.

Du kan se TV 2's innslag her.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer