IKKE FORNØYD: Tysklands Jerome Boateng slang flere beskjeder til medspillere i 0-0-kampen mot Polen. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE
IKKE FORNØYD: Tysklands Jerome Boateng slang flere beskjeder til medspillere i 0-0-kampen mot Polen. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFEVis mer

Polen tok poeng i tam tysk forestilling: - Han er rasende

0-0 mellom Tyskland og Polen.

(Dagbladet): Tyskland og Polen tok med seg ett poeng hver i en relativt tam 0-0-forestilling i EMs gruppe C.

- Jeg er skuffet over spillet. Det er mye som må gjøres. Spillerne ser jo utslitt ut etter en lang sesong, sier tidligere Tyskland-målvakt Jens Lehmann, ifølge BBC.

Begge lagene hadde sjansen til å score, men kampen bar preg av få muligheter. Polens superspiss Robert Lewandowski var aldri i nærheten av å skape noe og ble fint stoppet av den tyske midtstopperen Jerome Boateng. Heller ingen av de tyske stjernene spilte en kjempekamp.

USYNLIG: Robert Lewandowski. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE
USYNLIG: Robert Lewandowski. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE Vis mer

Boateng sto fram som en av banens beste spillere - og han var flere ganger sint på medspillere. Ved ulike anledninger i 2. omgang skrek han mot tyskere som han tydeligvis ikke mente gjorde jobben sin. Blant annet etter et polsk innkast.

SKUFFET: Mario Götze. Foto: AP Photo/Martin Meissner
SKUFFET: Mario Götze. Foto: AP Photo/Martin Meissner Vis mer

- Boateng er rasende på medspillerne, sa NRK-kommentator Tom Nordlie på direkten mot slutten av den kjedelige kampen.

Dermed står begge lagene med fire poeng - øverst i gruppe C. Bak følger Nord-Irland (3) og Ukraina (o).

Sjansefattig

Begge lagene startet med seier i sine første EM-kamper og det ble en tett og jevn åpning på Stade de France, utenfor den franske hovedstaden.

DAGBLADETS DOM:

Jérôme Boateng: God i det tyske forsvaret. Tok Lewandowski helt ut av kampen.

Lukasz Fabianski: Polen-målvakten holdt nullen mot stormakten. Var god da han ble satt på prøve.

Mario Götze: Fikk tillit i det tyske angrepet. Skuffet og byttet ut etter 64 min.

Tyskland styrte mye av banespillet i starten, men uten å komme til store sjanser. Polen lå godt organisert defensivt og slapp ikke tyskerne til noen farlige avslutninger det første kvarteret.

Toni Kroos kom til en halvsjanse etter 16 minutter, etter pent forarbeid av Thomas Müller, men avslutningen gikk to-tre meter utenfor det polske målet.

Tyskland var det førende laget gjennom stort sett hele 1. omgang, men de 45 første minuttene blir neppe husket som noe fyrverkeri. Ingen av lagene skapte én eneste kjempesjanse.

Til pause sto det 0-0, uten ett eneste skudd på mål.

Nesten for Polen

2. omgang åpnet med en stor polsk sjanse, men headingen fra Arkadiusz Milik gikk rett utenfor det tyske målet.

FOTBALL-EM, GRUPPE C
Tyskland21102-04
Polen21101-04
Nord-Irland21012-13
Ukraina20020-40

Kort tid seinere var det tyskerne tur og Mario Götze avsluttet rett på keeper fra god posisjon. Dermed hadde det skjedd mer på 2 minutter i 2. omgang, enn på de første 45.

Spillet svingte fram og tilbake utover i omgangen. Milik ble spilt fri etter 67 minutter, men i god posisjon bommet spissen på ballen.

Minuttet etterpå var det Mesut Özil som var nær tysk scoring, men en superredning av Lukasz Fabianski hindret Arsenal-spilleren.

I sluttminuttene klarte ingen av å trekke det lengste strået og kampen ebbet ut med 0-0. Et resultat begge lagene lever godt med. Dagbladet fulgte kampen direkte her.

Nord-Irland vant overraskende 2-0 mot Ukraina i gruppe C tidligere i kveld.