Polens landslagssjef frykter Norge

Polens landslagssjef Jerzy Engel tror ikke at skadeproblemene svekker Norge noe særlig foran lørdagens VM-kvalifiseringskamp.

- Alle i troppen er navn jeg ventet å høre. Tross mange skader kan man absolutt ikke snakke om et svekket Norge, så lenge vi har navn som Ole Gunnar Solskjær, Tore André Flo og ikke minst Valencias John Carew, sier Engel til NTB.

Meget sterkt

- Det norske forsvaret er også meget sterkt, og det er ikke tilfeldig at disse spillerne til daglig befinner seg på baner i England eller Nederland. Det eneste fravær som er verdt å merke seg er Erik Mykland.

- Det er godt for oss at han ikke er med, men nordmennene er likevel mer enn gode på midtbanen, mener Engel.

Polen kommer til kampen som gruppeleder med sju poeng på tre kamper, mens Norge bare har to poeng. Likevel regner den polske landslagssjefen med en tøff oppgave på Ullevaal lørdag ettermiddag.

Moderne

- Norge spiller moderne fotball på høyeste nivå, kanskje ikke pent og underholdende, men raffinert og kaldblodig, og derfor effektivt. Vi vet at Norge må vinne kampen, og derfor kommer de nok til å spille mer offensivt enn vanlig, sier Engel, som sikkert regner med at det vil åpne for kontringsfotballen Polen behersker så godt.

- Vi har observert Norge både i Hongkong og Belfast og er godt forberedt, sier Engel.

Polens landslag kommer til Norge først fredag, rett fra treningsleir i Bremen i Tyskland. Engel har selv med seg mange farlige spillere.

  • Radoslaw Kaluzny, som har scoret fire mål så langt i VM-kvalifiseringen, er tilbake etter skade, og han har selskap av den livsfarlige nigerianskfødte Panathinaikos-spissen Emmanuel Olisadebe.