Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Polens yndling feilet i Kollen:- Det var noen intense sekunder

Veivet febrilsk med armene i lufta. 

DRAMA: Kamil Stoch hadde store problemer i lufta på ferden ned Holmenkollbakken (på storskjerm i bakgrunnen). De polske supporterne sto forferdet å så på det som holdt på å ende med fall. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
DRAMA: Kamil Stoch hadde store problemer i lufta på ferden ned Holmenkollbakken (på storskjerm i bakgrunnen). De polske supporterne sto forferdet å så på det som holdt på å ende med fall. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Den norske laginnsatsen var god med fire hoppere blant de ti beste. Men de aller beste plasseringene gikk til Stefan Kraft (1), Andreas Wellinger (2) og Markus Eisenbichler i Holmenkollen i dag.

Sånn sett var rennet en skuffelse - det er pallplassene folk husker. Men enda mer skuffet var de tusener på tusener med polakkene som hadde tatt tur til Kollen i ettermiddag.

De var kommet for å se yndlingen Kamil Stoch, som ligger på andreplass i verdenscupen og har tre gull fra OL og VM.

Men i det andre hoppet holdt det på å gi fullstendig galt. Stoch var nær ved å falle, noe som medførte tilløp til panikk på tribunen. Da yndlingen landet på begge beina, gikk det et lettelsens sukk gjennom polakkene i Kollen.

22. plass

Stoch måtte ut og styre med hendene, og hentet seg inn takket være stor kroppsbeherskelse. I rennet havnet han helt nede på 22. plass.

POPULÆR: Kamil Stoch er blitt fulgt av en stor tilhengerskare fra Polen denne helga. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
POPULÆR: Kamil Stoch er blitt fulgt av en stor tilhengerskare fra Polen denne helga. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

- Det startet bra på hoppkanten. I andre del av flyfasen gjorde jeg en feil. Til slutt handlet det om å lande trygt, forteller Stoch til Dagbladet.

Han tuslet skuffet ut av bakken. Mens han snakket med Dagbladet var det et lurveleven i bakgrunnen. Den polske fansen ville vise hvor mye de satte pris på Stoch.

- Det viktigste var at han ikke skadet seg, påpeker NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen.

Hjemmebane

For polakkene var det som å hoppe på hjemmebane i Kollen. Noe skuffende for fansen var det at Piotr Zyla ble bestemann på 9. plass.

Kamil Stoch har på mange måter overtatt posisjonen til Adam Malysz i Polen. Populariteten er enorm.

- Det var noen intense sekunder, sier han om andrehoppet der han landet på 114,5 meter.

- Vanligvis hopper du som en maskin?

- Nei, jeg er ingen maskin. Jeg er et menneske som kan gjøre feil jeg også. Det som skjedde var trist. Jeg må prøve å finne ut av det før rennet på Lillehammer.

Vanskelig vind

- Det er vanskelig å si hva som nøyaktig skjedde med Stoch, sier Remen Evensen.

NORGES BESTE: Andreas Stjernen ble beste nordmann på femteplass i Kollen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
NORGES BESTE: Andreas Stjernen ble beste nordmann på femteplass i Kollen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

- At det var noe i lufta som vi ikke så på monitorene våre, er jeg ganske overbevist om. Med den vindretningen vi hadde i dag, skulle det egentlig ikke vært mulighet til å gjennomføre renn. Men på grunn av konstruksjonen i Holmenkollen var det nok skjerming til å hoppe. Likevel kan det komme turbulent vind over vindseilene, selv om det ikke vises på monitorene. Det kan være en annen vind midt i bakken. Det kan ha gjort at han ble skeiv og mistet trykket på den venstre skien. Til slutt måtte han veive seg ned.

Kritisk

Remen Evensen fortsetter:

- Det var ganske kritisk. God kroppsbeherskelse reddet ham.

Helgas renn i Holmenkollen var en del av Raw Air-konkurransen. Den fortsetter på Lillehammer, i Trondheim og Vikersund de neste dagene. Sammenlagtvinneren blir kåret neste søndag.

Stefan Kraft leder, mens Andreas Stjernen er beste nordmann på sjetteplass.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media