Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Politi eskorterte dommeren av banen

MOLDE (Dagbladet): Dommer Roy Helge Olsen, som dømte kveldens eliteseriekamp mellom Molde og Brann, måtte eksorteres av banen av politiet. Ilsinte Molde-supportere var sjokkerte vitner til at dommeren snudde, og gjorde om straffeavgjørelse han selv hadde blåst for.

Dommeravgjørelsen førte til at Brann vant 0-1 mot Molde i Røkke-binga. Mons Ivar Mjelde laget Branns mål etter åtte minutters spill i første omgang.

Nå er Brann nummer to på tabellen, mens Molde ligger på en femte plass, ti poeng bak Rosenborg på topp.

Annulerte straffe

Dagens mest omdiskuterte hendelse kom i andre omgang like før kampslutt. Molde hadde innkast og sendte ballen inn i feltet. En Moldespiller gikk fram for å møte ballen. Bak han kom en Brannspiller og var litt for røff i ryggen på Moldespilleren.

Han gikk overende og dommer Olsen var lynrask bort til straffemerket med fløyta i munn. Det var først da dramatikken startet.

Spillerbytte

En av linjedommerne hadde signalisert spillerbytte for Molde før innkastet. Molde skulle bytte to spillere, men kun en var skiftet ut. Likevel blåste Olsen kampen igang igjen.

Roy Helge Olsen bekrefter til Dagbladet.no at han gjorde en feil og blåste kampen igang for tidlig.

Dermed annulerte han straffen han hadde dømt, fordi ballen ikke skulle vært i spill. Publikum var rasende og pipekonserten var intens. Publikums vrede var så intens at Roy Helge Olsen måtte følges ut av politiet fra gressmatta.

- Dette var det vi trengte minst, sier trener Molde-trener Erik Brakstad til Dagbladet.no

Kjell Inge Røkke, som selv så kampen på Molde stadion, ønsket ikke å kommentere hendelsen etter kampen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling