Politi for retten etter fotballtragedie

To tidligere politibetjenter i Storbritannia ble i dag stilt for retten for britisk domstol. De to er anklaget for drap i forbindelse med katastrofen på Hillsborough stadion i Sheffield for 11 år siden, da 96 Liverpool-fans mistet livet.

Pårørende til to av de drepte i fotballtragedien på Hillsborough har anlagt private søksmål mot politibetjentene, som tidligere var høyt rangerte tjenestemenn. De pårørende hevder ifølge avisa Politiken at det var en politifeil som gjorde at 96 Liverpool-fans ble drept da de ble knust mot rekkverket under en semifinale i FA-cupen mellom Liverpool og Nottingham Forest i 1989.

Politiets sikkerhetstiltak i kampen skal ha ført til at for mange tilskuere ble stengt inne i én avdeling på stadion. Den britiske regjeringen av avvist å etterforske tragedien på nytt, og dette er grunnen til at de etterlatte nå reiser privat søksmål.

Etter tragedien på Hillsborough ble de tradisjonelle ståplassene på britiske fotballkamper skiftet ut med faste sitteplasser for å forebygge liknende ulykker i framtida.