Politiet med jernring rundt spillerhotellet:

Politi med hunder tok seg inn på norske håndballjenters hotellrom i skandale­turnering: - Det er så ille her

Norges Håndballforbund kaller turneringen i Serbia «en skandale», etter at vertsnasjonen selv ble kastet ut. Samtidig får ikke de norske håndballjentene lov til å forlate hotellet.

SIKKERHETSKONTROLL: Politiet har satt opp flere sikkerhetskontroller rundt spillerhotellet og arenaene der VM-kvalifiseringskampene spilles. Foto: Nemanja Pancic / Reuters
SIKKERHETSKONTROLL: Politiet har satt opp flere sikkerhetskontroller rundt spillerhotellet og arenaene der VM-kvalifiseringskampene spilles. Foto: Nemanja Pancic / Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Siste: Turnering avlyst.

(Dagbladet): De norske U20-håndballjentene har havnet i sentrum av et storpolitisk drama av de sjeldne. Juniorlandslaget, som er i Serbia for å forsøke å kvalifisere seg til VM i sommer, får ikke forlate hotellet mellom kamper. I tillegg har de politieskorte til og fra kampene.

Hele kvalifiseringen var i fare for å ryke - og klokka 13 i dag ble det bekreftet at hele turneringen er avlyst. Det bekrefter Norges Håndballforbund.

Det skjer etter at Norges gruppemotstander Serbia i dag ble kastet ut av kvalifiseringen de selv er vertskap for.

Gårsdagens håndballkamp mellom U20-lagene til Serbia og Kosovo skulle bli det første registrerte sportsmøtet mellom Serbia og den tidligere serbiske provinsen, som erklærte uavhengighet i 2008 og som ikke er anerkjent som en egen stat av serberne, skriver NTB.

Så langt kom man imidlertid ikke. For i stedet ble kampen avlyst av Serbias innenriksminister på grunn av sikkerhetshensyn, dagen etter at flere demonstranter hadde samlet seg utenfor håndballarenaen med bluss og flagg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer