RANSAKER: Politiet har gjennomført en razzia mot Uefas hovedkontor i Sveits Foto:  REUTERS/Denis Balibouse/Files
RANSAKER: Politiet har gjennomført en razzia mot Uefas hovedkontor i Sveits Foto: REUTERS/Denis Balibouse/FilesVis mer

Politi-razzia mot Uefa-kontor i Sveits

Etter Panama Papers.

(Dagbladet): Politiet har gjennomført en razzia mot Uefas hovedkontor i Sveits. Det melder The Guardian i ettermiddag.

- UEFA kan bekrefte at det i dag kom betjenter fra sveitsisk politi. UEFA skal selvsagt samarbeide med politiet, skriver UEFA i en pressemelding.

I forbindelse med avsløringene rundt de mye omtalte Panama-papirene, gjennomførte sveitsisk politi en ransakelse utenfor Genève. Etter at innholdet i Panama-papirene ble kjent tok sveitsisk politi affære. Blant annet skal dette ha skjedd etter at Fifa-president Gianni Infantinos ble nevnt i de omtalte papirene.

Flere av UEFAs ledere skal være nevnt i dokumentene som ble kjent gjennom flere medier tidligere i uka. Det sveitsiske føderale politiet var ute etter å sikre seg beviser i forbindelse med at UEFAs salg av TV-rettigheter, skriver NTB.

Det skjer blant annet etter nye opplysninger som ble kjent i går.

President dras inn Kontrakter fra 2006 lekket som del av Panama Papers viser at UEFA har snakket usant om sine forretningsforbindelser med korrupsjonstiltalte.

Fifa-president Gianni Infantinos navn står på en kontrakt signert av Hugo Jinkis. Sistnevnte er en av dem som er tiltalt i USA etter FBIs etterforskning av korrupsjon i FIFA og internasjonal fotball, skrev Aftenposten i går.

Infantino var den gang generalsekretær i UEFA (det europeiske fotballforbundet). Han ble i år valgt til ny president i FIFA (det internasjonale fotballforbundet).

Aftenpostens samarbeidspartner Süddeutsche Zeitung har flere ganger spurt UEFA om organisasjonen i siste 20 år har hatt forretningsforbindelser med noen av de 14 som er tiltalt i USA i tilknytning til FIFA-skandalen, eller med selskaper tilknyttet dem. Både i september i fjor og i mars i år ble det svart nei.

Solgte rettigheter Kontraktene som forteller en annen historie framkommer i interne dokumenter lekket fra advokatfirmaet Mossack Fonseca som Süddeutsche Zeitung har fått tilgang til.

I en kontrakt datert 13. september 2006 selger UEFA TV-rettigheter til mesterligaen for Ecuador i perioden 2006-2009 til Cross Trading for 111.000 dollar. Hugo Jinkis har signert for Cross Trading, og Infantinos navn står på kontrakten som en av to representanter for UEFA.

I dokumenter Aftenposten har gått gjennom finnes også en kontrakt signert 23. mars 2007, som viser at UEFA solgte rettigheter for UEFA-cupen og supercupen til Cross Trading for 28.000 dollar.

UEFA-rettighetene ble av Cross Trading solgt videre til Teleamazonas for 437.000 dollar.

Dagbladet utvider artikkelen.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.