EN SKIKKELIG KILEVINK: Rilindja-spilleren Esben Rashid fikk et ublidt møte med en knyttneve i seriekamp mot Heming i går. Nå politianmelder klubben motspilleren.Foto: Privat
EN SKIKKELIG KILEVINK: Rilindja-spilleren Esben Rashid fikk et ublidt møte med en knyttneve i seriekamp mot Heming i går. Nå politianmelder klubben motspilleren.Foto: PrivatVis mer

Politianmelder motspiller etter å ha blitt slått ned i fjerdedivisjonskamp

- Det var brutalt.

(Dagbladet): Fjerdedivisjonskampen mellom Rilindja og Heming på Haugerudbanen i går kveld får nå et etterspill ut over kunstgressbanen på Oslo øst.

Rilindja har bestemt seg for å politianmelde Heming-spilleren som slo ned Esben Rashid i det 68. minutt.

- Det var brutalt. Du ser ofte i fotballkamper at det er brytekamper mellom spillere, men du ser ikke rene bokseslag. Det var sjokkerende, forteller styreleder i Rilindja, Astrit Kukleci til Dagbladet.

Tre sting
På stillingen 3-0 til opprykksjagende Rilindja eksploderte plutselig Heming-spilleren som akkurat var kommet inn som innbytter. Rashid forteller at han skjermet ballen etter et langt oppspill, og oppfattet at han ble revet, slitt og klasket i hodet av motspilleren i ryggen.

- Da snur jeg meg og dytter ham unna. Så spør jeg hva han driver meg. Helt ut av det blå kommer hånda hans, forteller Rashid.

Slaget sendte Rashid rett i bakken. Kvelden endte på legevakta og tre sting i kinnet. Selv dagen derpå forteller Rashid at han føler seg kvalm og dårlig.

- Det er greit med både temperatur og krangling på fotballbanen, men å ta det til dette nivået er ikke greit. Det er breddefotball vi snakker om, det er fjerdedivisjon, sier Rashid, som både har erfaring fra høyere nivåer og er tidligere landslagsspiller i futsal.

Rashid spilte blant annet da Norge tapte playoffen til VM i futsal mot Italia i 2012.

Vil anmelde
Det at opptrinnet skjedde i breddefotballen er også noe av grunnen til at Rilindja nå vil anmelde opptrinnet.

- Jeg kommer til å anmelde det. Nå tror jeg ikke dette blir fulgt opp av politiet, men det er viktig å anmelde dette for å si at det også kan skje om man gjør sånne ting, sier Kukleci.

I tillegg føler styrelederen at det er et annet aspekt som gjør dette viktig.

- Vi er et utenlandsk lag og føler at vi blir betraktet strengere av Norges Fotballforbund, dommere og alle andre om vi skulle ha uheldige episoder. Men hva er konsekvensene når andre lag gjør dette? Et rødt kort, og ikke noe mer, sier han, og understreker alvorlighetsgraden av det som skjedde i går.

- Jeg har aldri sett noe liknende. Ikke i lavere divisjoner. Hele laget var i sjokk.

- Skal ikke skje
- Vi var jo like overraska vi som motstanderne, sier Hemings a-lagstrener, Einar Sigmundstad, til Dagbladet.

Sigmundstad har lang fartstid som trener på toppnivå i fotball og hadde en lite lystig kveld på Haugerud i går. At spilleren hans nå politianmeldes vet han ikke helt hva han skal mene om.

- For å være ærlig, jeg har holdt på med dette i 37 år og aldri sett noe slikt på den måten. Det skal jo ikke skje, men sånn er det nå, sier Sigmundstad til Dagbladet.

Spilleren som slo var helt fersk i klubben og hadde ikke vært på mer enn tre eller fire treninger før han fikk sjansen som innbytter i går kveld.

- Det var en spiller som fikk slippe til for første gang, så vi kjenner ikke lynnet hans. Teppet gikk ned for ham, og så fikk han seg en kjapp en på haka, han som han krangla med. Det lille vi kjenner ham er han en snill gutt, men han kokte over i går, sier Heming-treneren, og forteller også at han fikk en beklagelse på sms i går kveld fra ham.

- Som klubb og ledere beklager vi selvsagt det som skjedde, for sånn skal vi jo ikke ha det, og han er vel ferdig for sesongen nå. Men vi må ta oss av ham som menneske også. Han har fått en lærepenge her, tror jeg, sier Sigmundstad.

Dagbladet har vært i kontakt med den utviste spilleren. Han ønsker ikke å si noe om episoden eller politianmeldelsen.

- Min eneste kommentar er at jeg er virkelig lei meg for det som skjedde, skriver han i en sms til Dagbladet.

• Oslo Fotballkrets har bekreftet overfor Dagbladet at de har mottatt dommerrapporten fra kampen, men vil ikke uttale seg om saker som er under behandling. Dommeren bekrefter overfor Dagbladet at det var en voldsepisode i kampen, og henviser til dommerrapporten.

Spilleren er suspendert i fire uker.