Politianmeldt etter fotballkamp

Eiks keeper Charlott Gaasland Eriksen (26) brakk nesa da hun og FK Larviks Maria Øvrum (19) kolliderte i en cupkamp. Nå er Øvrum anmeldt til politiet av Gaasland Eriksen.

-  Vi bekrefter at vi har mottatt en anmeldelse for legemsfornærmelse i denne saken, sier politioverbetjent Svein Bronebakk ved Larvik politistasjon til Dagbladet.

Det var i cupkampen 31. mai mellom FK Larvik og Eik fra Tønsberg i damenes 2. runde av NM-cupen at Gaasland Eriksen fikk foten til Øvrum i ansiktet og brakk nesa. Mandag denne uka fikk Øvrum vite av politiet i Larvik at hun var anmeldt.

Sparket i hodet

-  Da har det gått for langt. Vi spiller fotball og da kan sånne ting skje, sier Maria Øvrum til Dagbladet.

Jentene forteller velvillig sin opplevelse av sammenstøtet under fotballkampen.

-  Ballen ble spilt fram. Maria Øvrum smatt forbi forsvarsspilleren og kom mot meg. Ballen gikk litt for langt framfor henne så jeg tok den i fast grep. Like etter sparket hun meg rett i hodet. For meg var Maria Øvrums handling bevisst, sier Charlott Gaasland Eriksen, som ble kjørt til sykehus der hun fikk vite at nesa var brukket. Noen dager etterpå kontaktet hun politiet.

Ikke for moro skyld

-  Jeg leverte ikke en anmeldelse for moro skyld. Dette var en bevisst handling der hun sparket meg kontant i ansiktet. Derfor var det riktig av meg å anmelde henne, fortsetter Charlott.

Gaasland Eriksen legger også til at hun ventet noen dager med å ta kontakt med politiet.

Larvik-spilleren Maria Øvrum begynte å le da hun fikk vite at hun var anmeldt.

-  Jeg kunne ikke gjøre annet. Det er selvfølgelig synd at hun brekker nesa. Men hvis du ikke tåler en trøkk, kan du like gjerne begynne å spille golf, der man unngår slike episoder, sier Øvrum.

Larviks spiss er av en helt annen oppfatning av hva som skjedde i duellen med Eik-målvakten.

-  Ballen spratt foran meg idet jeg var på vei mot mål. Begge kastet seg fram for å nå ballen. Jeg ga selvfølgelig alt i duellen og så derfor ingen grunn til å trekke meg. Det var jo en kamp om ballen, forteller Øvrum.

Gikk av banen

Like etter sammenstøtet gikk Maria Øvrum av banen på eget initiativ.

-  Det var fordi jeg fikk gult kort og fryktet at jeg ville pådra meg flere. Jeg hisser meg veldig lett opp. Det ble så ampert både på sidelinja og på banen at jeg fant det best å gå av banen, forklarer Øvrum.

Hos politiet blir saken nå etterforsket på vanlig måte.

Ikke med vilje

Det er likevel ikke hver dag at Bronebakk og hans kolleger i politiet må jobbe med liknende hendelser.

-  Det kan hende at politiet får slike saker som har hendt på idrettsbanen. Men det er ikke vanlig, sier Bronebakk.

Maria Øvrum synes det er leit at hun skal bli anmeldt på grunn av at hun har vært i et sammenstøt på fotballbanen.

-  Jeg sparket jo ikke med vilje, understreker Maria.

Charlott Gaasland Eriksen angrer ikke på at hun anmeldte Larvik-spilleren.

-  Hun har ikke sagt unnskyld engang etter at hun brakk nesa mi. Hun bør skamme seg for så stygt spill. Det hører ikke hjemme noen plass, sier Gaasland Eriksen.

IKKE MED VILJE: Larviks spiss Maria Øvrum er politianmeldt av Eik-keeperen etter duellen i cupkampen 31. mai. - Jeg sparket jo ikke med vilje, sier Maria.
BRAKK NESA: Eik-keeper Charlott Gaasland Eriksen fikk foten til Larvik-spissen i nesa så den brakk. - Jeg leverte ikke en anmeldelse for moro skyld. Dette var en bevisst handling der hun sparket meg kontant i ansiktet, sier Charlott.