I RETTEN: Nicki Bille Nielsen spilte i Rosenborg fra 2013 til 2014. Foto: Ole Morten Melgård
I RETTEN: Nicki Bille Nielsen spilte i Rosenborg fra 2013 til 2014. Foto: Ole Morten MelgårdVis mer

Politiet: - Nicki Bille forsøkte å kaste opp på kvinnelig betjent

Tidligere Rosenborg-spiller i retten.

(Dagbladet): Rettssaken mot tidligere Rosenborg-spiller Nicki Bille Nielsen (27) startet i byretten i København i dag. Han er tiltalt for flere forhold etter en bytur i den danske hovedstaden 18. april i fjor.

Den nåværende Evian-spilleren ble pågrepet i 00.40-tida da han sparket til en sykkel og parkeringsautomat. Videre i tiltalten heter det at han strittet imot under pågripelsen. Da han ble fraktet fra åstedet til politistasjonen, skal han ha bitt en kvinnelig betjent i armen.

Aggressiv og sur Under rettssaken som startet i dag kommer det fram ytterligere detaljer. I politibilen skapte Bille, ifølge politiet, rabalder og ståhei.

- Han var aggressiv og sur. Han brukte nakkestøtten til å tørke vekk snørr. Jeg ba ham la være, og brukte den høyre armen til å ta hodet vekk fra setet, forklarte en kvinnelig betjent i retten.

Hun fortsatte:

- Han bet meg i den høyre armen. Da ropte jeg: «Han skal ikke bite meg.»

Verbalt angrep Ifølge Ekstra Bladets dekning av rettssaken stoppet sjåføren politibilen for å få kontroll over situasjonen. Da fortsatte fotballspilleren sitt angrep, denne gang av mer verbal karakter:

- Nicki Bille sier at jeg er maktkåt, og at jeg kan få nok pikk. Han gjør oppkastbevegelser, og forsøker å kaste opp på meg, sa betjenten i retten.

Skaderapporten konkluderer med at hun har fått et rødt merke på den ene armen.

Den kvinnelige betjentens mannlige kollega forklarte at han ikke fikk med seg at Bille bet, men at han var svært grov verbalt.

Var irritert I retten forklarte Bille at han hadde drukket fem-seks enheter, og at han var irritert. Derfor sparket han til sykkelen og parkeringsautomaten.

- Noen kom og tok hardt tak i meg. Jeg husker at jeg fikk pepperspray (i ansiktet), fortalte han.

Fotballspilleren mener at han fikk en altfor hardhendt behandling.

Du kan se en video av pågripelsen på denne lenka.

Bille benekter at han bet politibetjenten, men erkjenner to av tre forhold.

- Flippet ikke ut - Jeg sparket til en parkeringsautomat og en sykkel, men jeg flippet ikke helt ut, forklarte han i retten, ifølge NTB.

- Det var snakk om overfladiske spark. Det var dumt, og jeg gikk vekk. Én tok fatt i min arm. Jeg var opprørt, så jeg fjernet armen min og sa «fuck off».

Bille fortalte han fikk sjokk av peppersprayen.

- Han virket som en tikkende bombe. Han var helt rasende, og jeg tenkte at dette kom til å ende med slåssing, sa den ene politibetjenten.

Rettssaken fortsetter utover dagen. Tiltalen har en strafferamme på åtte år.