Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Politiet: - Vi har en formening om hvem som kjørte

Nabo varslet politiet 05.35 - våknet av et smell.

 STORE SKADER:   Politiet undersøker Petter Northugs Audi etter den kraftige kollisjonen på Byåsen klokka 05.35 søndag morgen. Foto: Henrik Sundgård/nyhetstips.no.
STORE SKADER: Politiet undersøker Petter Northugs Audi etter den kraftige kollisjonen på Byåsen klokka 05.35 søndag morgen. Foto: Henrik Sundgård/nyhetstips.no. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var en beboer på Byåsen som ringte politiet klokka 05.35 søndag morgen om utforkjøringen der skistjernen Petter Northugs Audi A7 ble smadret.

- Han var hjemme i boligen da han hørte et kraftig smell på utsiden og straks så at en bil hadde krasjet i autovernet i General Bangs vei, opplyser kriminalvaktleder Bård Jacobsen i Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.

Dette boligområdet ligger bare noen minutters kjøring utenfor Trondheim sentrum, og politipatruljen var på uhellstedet klokka 05.42.

- Det var ingen personer i Audien da våre folk kom, men en mann fra ulykkesbilen satt i en bil som tilfeldig kom forbi og stoppet rett ved. Han var skadd, og ble hentet med ambulanse til St. Olavs Hospital straks vi hadde sikret personalia, sier Jacobsen.

Det var ingen øyenvitner til selve utforkjøringen, som skjedde i et boligområdet med 40 kilometers fartsgrense.

Den ene stakk av - Ut fra forklaringer vi fikk på åstedet, fikk vi raskt et bilde av at det hadde vært to personer i bilen da det smalt, begge er menn i 20-årene, sier kriminalvaktlederen.

Ut fra nattens interne politilogger, satte politiet inn hunder for å finne mannen som hadde stukket av. Han ble kort tid etter på en adresse i nabolaget på Byåsen.

- Han har gitt en forklaring på hvorfor han dro dit, sier Jacobsen.

På vei mot byen Bilen var på vei fra Byåsen ned mot sentrum da utforkjøringen skjedde.

- Den kolliderte med autovernet på høyre side etter først å ha kjørt over en rundkjøring. Midt i denne rundkjøringen var det et skilt som er revet ned.

- Farta må ha vært betydelig høyere enn fartsgrensa, noe mer nøyaktig kan vi foreløpig ikke anslå om fart, sier kriminalvaktlederen i Sør-Trøndelag politidistrikt.

- Vi har mistanke om promillekjøring, og det er tatt blodprøve av begge mennene. Disse prøvene har vi ennå ikke fått noen resultater fra, og jeg finner ingen rapportpapirer her om eventuelle blåseprøver og indikasjoner på promillenivå. Begge får førerkortene inndratt, sier Jacobsen.

- Vet politiet hvem som kjørte bilen ?

- Vi har gjennom etterforskningen fått en formening om hvem av dem som kjørte. Politiet kan foreløpig ikke si noe mer om det fordi vi ennå ikke har fått avhørt den ene av mennene grundig nok, sier kriminalvaktleder Bård Jacobsen til Dagbladet.

Han bekrefter at kjennemerkene på bilen er de samme som på Petter Northugs Audi A7.

På sykehus Søndag ettermiddag var fortsatt den ene av mennene i Northug-Audien på St. Olavs Hospital.

- Politiet kjenner ikke til skadeomfanget, men vi har fått inntrykk av at han blir skrevet ut i løpet av dagen. Det dreier seg om han som ble hentet med ambulanse fra åstedet, sier Jacobsen.

 MEIET OVER RUNDKJØRING:  Petter Northugs Audi kjørte tvers over denne rundkjøringen i høy fart i 40-sone. Resten av skiltet og fundamentet i midten av rundkjøringen ligger tilbake. Foto: Privat.
MEIET OVER RUNDKJØRING: Petter Northugs Audi kjørte tvers over denne rundkjøringen i høy fart i 40-sone. Resten av skiltet og fundamentet i midten av rundkjøringen ligger tilbake. Foto: Privat. Vis mer

Også mannen som stakk av fra ulykkesstedet var til legesjekk i morges, men kunne raskt dra fra sykehuset.

Petter Northugs manager har tidligere i dag bekreftet at skistjernen har vært i dialog med politiet om uhellet med bilen.

Også Northugs hovedsponsor Coop startet tidlig i dag å kartlegge hva som har skjedd.

 KRAFTIG SAMMENSTØT:  Slik så åstedet i General Bangs vei ut etter at Petter Northugs Audi A7 var tauet bort. Foto: Privat.
KRAFTIG SAMMENSTØT: Slik så åstedet i General Bangs vei ut etter at Petter Northugs Audi A7 var tauet bort. Foto: Privat. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!