Politiet: - VIF-supporterne gikk til angrep

Tåregass brukt for å stoppe slåsskampen uten for Ullevaal.

BRÅK: Politiet holder oppsyn med Brannsupportere utenfor Ullevaal Stadion før kampen mellom VIF og Brann
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
BRÅK: Politiet holder oppsyn med Brannsupportere utenfor Ullevaal Stadion før kampen mellom VIF og Brann Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): En time før avspark på Ullevaal Stadion, utspilte det seg scener vi ikke vil se utenfor norske fotballbaner.

Politiet hadde allerede tidligere i dag annonsert at de ville øke bemanningen til kampen, og det kan vise seg å ha vært på sin plass.

- Lite håp for norsk fotballvold Christian Kjellsen, talsmann for Vålerengas supporterklubb Klanen tillegger ikke de involverte mye ære.

- Hvis man er så feig som hooligan at det tryggeste er å slåss foran politiet, er det lite håp for fotballvolden i Norge.

Rapporter fra nasjonalarenaen tilsier at 20-30 supportere skal ha barket sammen, og at politiet har tatt i bruk tåregass for å skille dem. Andre kilder sier at det skal ha vært så mange som 40-45.

VIF-supportere til angrep Operasjonsleder i Oslopolitiet sier til Dagbladet at det var Vålerenga-supportere som gikk til angrep da politiet geleidet en Brann-delegasjon inn på stadion.

- Vi var på plass, men de virket veldig innstilt på en slåsskamp. Det ble tatt i bruk litt tåregass for å få det hele under kontroll, sier han.

Kampen har blitt definert som en risikokamp av politiet, og de var derfor raskt på pletten.

- Det ble utvekslet noen slag, men ingen ble nevneverdig skadet etter basketaket. Vi har kontroll på 4-5 personer, men det hele er ennå litt uoversiktelig, sier Grøttum.

- Ubehagelig Flere barnefamilier skal ha stått i nærheten av stedet. Det samme gjorde Vålerenga-trener Kjetil Rekdal.

- Jeg sto inne, men det hele var ubehagelig. Det er ikke slik det skal være, sier Rekdal til CMore.

DRAMATIKK: Rundt en time før avspark skal casuals ha barket sammen utenfor Ullevaal. Politiet måtte ta i bruk tåregass for å skille dem. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
DRAMATIKK: Rundt en time før avspark skal casuals ha barket sammen utenfor Ullevaal. Politiet måtte ta i bruk tåregass for å skille dem. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Daglig leder i Vålerenga Fotball, Stig-Ove Sandnes, synes det er «forkastelig» at slike ting skjer. Samtidig berømmer han politiet for deres innsats.

- Nøyaktig hva som har skjedd må politiet svare på. Det jeg kan si fra mitt ståsted som arrangør, er et at det som skjedde ikke skal skje. Det er forkastelig at sånt skjer utenfor vår stadion. De som stod midt oppi det av vanlige tilskuere opplevde det sikkert som en truende og ekkel situasjon.

- Heldigvis var politiet det, og de hadde full kontroll hele veien. Jeg vil gjerne berømme politiet for en god innsats og rask reaksjon.

- Vi skal ta en gjennomgang av vaktholdet sammen med politiet. Vi skal evaluere rutinene våre, men det er for tidlig å si hva slags konsekvenser det får for framtida.