BA NEVILLE KLAPPE IGJEN: Da Carlos Tevez scoret mot gamleklubben Manchester United i ligacupen benyttet han muligheten til å be Gary Neville klappe igjen etter et intervju i forkant av kampen der United-kapteinen mente argentineren ikke var verdt pengene.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim Hales
BA NEVILLE KLAPPE IGJEN: Da Carlos Tevez scoret mot gamleklubben Manchester United i ligacupen benyttet han muligheten til å be Gary Neville klappe igjen etter et intervju i forkant av kampen der United-kapteinen mente argentineren ikke var verdt pengene.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim HalesVis mer

Politiet beordrer Tevez og Neville til å holde fred

I høyeste beredskap foran byderbyet.

||| (Dagbladet): Det mangler ikke akkurat temperatur foran morgendagens prestisjetunge Manchester-derby, der den røde siden av byen gjester den lyseblå på City of Manchester Stadium rundt lunsjtider.

Derfor er politiet i høyeste beredskap foran det som er klassifisert som en høyrisikokamp.

- Vår viktigste oppgave er å forsikre oss om at fansen får en så fornøyelig opplevelse som mulig. Det store flertallet av supporterne er der for å støtte lagene sine, men når et lite mindretall ikke klarer å oppføre seg, eller kommer på kamp utelukkende for å lage bråk, ødelegger det for alle. Dette er et høyprofilert oppgjør. Derfor har vi samarbeidet tett med Manchester City for å forsikre oss om at dagen forløper fredelig, sier en talsmann for Manchester-politiet til The Times.

Lagene har allerede møttes i tre dramatiske oppgjør denne sesongen, som har bidratt til å skru til rivaliseringen ytterligere noen hakk - mye takket mynt-, flaske- og lighterkasting, massearrestasjoner, håndgemeng mellom spillere og supportere og ikke minst feiden mellom Gary Neville og Carlos Tevez.

Eksplisitte håndbevegelser
På samme tid i fjor var de lagkamerater. I år tåler de ikke hverandres oppsyn. Gary Neville har aldri hatt særlig appell til andre enn menigheten på Old Trafford, men gjorde seg, om mulig, enda mer upopulær hos City-fansen da han feiret Michael Owens seiersmål på overtid på minst like heftig vis som den jevne United-supporter i Stretford End.

SVARTE MED LANGFINGEREN: Innbytter Gary Neville besvarte Carlos Tevez scoringsfeiring med en umiskjennelig langfinger.Foto: Getty Images
SVARTE MED LANGFINGEREN: Innbytter Gary Neville besvarte Carlos Tevez scoringsfeiring med en umiskjennelig langfinger.Foto: Getty Images Vis mer

Den utagerende jublingen til Neville foran City-supporterne ble fulgt opp av syrlige kommentarer i media av prislappen til Carlos Tevez i forkant av den første av to semifinaler i ligacupen.

Da Tevez scoret fra straffemerket, benyttet han muligheten til å be Neville om å klappe igjen «snakketøyet» i form av noen overtydelige håndbevegelser. Neville, som varmet om langs sidelinja, repliserte med en umiskjennelig og ikke så rent lite barnslig reist langfinger.

- Feiringen min var rettet mot Gary Neville. Han oppførte seg som en skoslikker da han sa jeg ikke var verdt 250 millioner, og sa det bare for å smiske med sjefen sin, sa Tevez i et radiointervju etter kampen.

Vel vitende om at gnisningene mellom de to tidligere lagkameratene raskt kan forplante seg til tribunen, har politiet i Manchester kontaktet begge klubber med klar beskjed om å holde Tevez og Neville på matta, ifølge The Guardian.

I FRED OG FORDRAGELIGHET: Gary Neville og Carlos Tevez den gang alt var bare fryd og gammen da Manchester United hadde sikret seg sitt andre strake seriemesterskap i Wigan i mai 2008.Foto: SCANPIX/EPA/RICH EATON
I FRED OG FORDRAGELIGHET: Gary Neville og Carlos Tevez den gang alt var bare fryd og gammen da Manchester United hadde sikret seg sitt andre strake seriemesterskap i Wigan i mai 2008.Foto: SCANPIX/EPA/RICH EATON Vis mer

- United angrer
Argentinerens lagkamerat Adam Johnson er av den oppfatning at Tevez kan slippe ned skuldrene. Vingtalentet, som kom fra Middlesbrough i januar, mener City-spissen for lengst har bevist at sir Alex Ferguson gjorde en feil da han nølte for lenge med å komme med et kontraktstilbud.

- Carlos har vist denne sesongen at alle har tatt feil av ham. Han hadde sine kritikere, men fotball handler enkelt og greit om å vinne, og Carlos er en vinner. Slik situasjonen er nå, ville nok alle lag ha angret på å ha mistet en spiller med hans kvaliteter, sier Johnson med dårlig skjult adresse til byrivalen.