Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Politiet ber City kneble Tevez

Frykter nye provokasjoner.

TØFFE TAK: Det har gått hardt for seg nesten hver gang Carlos Tevez har stått ansikt til ansikt med gamleklubben Manchester United. Her fra 0-0-kampen på City of Manchester Stadium i fjor høst, der Rio Ferdinand måtte tåle mye fleiping etter disse bildene av ham og City-spissen. Foto:  AFP PHOTO/ANDREW YATES
TØFFE TAK: Det har gått hardt for seg nesten hver gang Carlos Tevez har stått ansikt til ansikt med gamleklubben Manchester United. Her fra 0-0-kampen på City of Manchester Stadium i fjor høst, der Rio Ferdinand måtte tåle mye fleiping etter disse bildene av ham og City-spissen. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

(Dagbladet): Manchester City publiserte i går et videointervju med Carlos Tevez på sin hjemmeside, der argentineren blant annet snakket om sin beundring for David Silva og hevdet at ingen elsker den lyseblå trøya mer enn ham.

Gamleklubben Manchester United ble derimot ikke nevnt med et eneste ord i løpet av det drøye seks minutter lange intervjuet - selv om byrivalene møtes til toppkamp på Old Trafford førstkommende lørdag.

Ifølge Daily Telegraph og The Independent var det ikke tilfeldig:

Avisene skriver at politiet i Manchester har bedt City om å hindre Tevez i å piske opp stemningen ytterligere med provoserende uttalelser.

Ordensmakten har fjoråret friskt i minne, der temperaturen var på bristepunktet etter feiden mellom Tevez og Gary Neville.

Idiot og skoslikker
Det startet med at Neville, like før lagene møttes i ligacupens semifinale, sa seg enig i sir Alex Fergusons avgjørelse om å ikke imøtekomme argentinerens pengekrav i 2009.

GA TEVEZ FINGER'N: Gary Neville ble fanget opp av fotografenes linser da han ga Tevez en lite kjærlig hilsen. Foto: Getty Images
GA TEVEZ FINGER'N: Gary Neville ble fanget opp av fotografenes linser da han ga Tevez en lite kjærlig hilsen. Foto: Getty Images Vis mer

Da Tevez utliknet til 1-1 for City løp han bort dit Neville og de andre reservene varmet opp, og gjorde tegnet for «dere prater for mye». Den nylig pensjonerte United-backen svarte med en langfinger.

Foran returoppgjøret fulgte Tevez opp med å kalle Neville «idiot» og «skoslikker». Og la til om sir Alex Ferguson:

- Jeg vet at Ferguson elsker meg, det er derfor han snakker om meg. Ha-ha, sa han.

Ut fra et sikkerhetsmessig perspektiv var det neppe mange i politiet som deppet da Neville i forrige uke annonserte at han legger opp. Foruten krangelen med Tevez hisset 36-åringen på seg den blå delen av byen da han la på sprang mot City-svingen like etter at Michael Owen hadde satt inn 4-3 fem og et halvt minutt på overtid.

- Jeg så Gary Neville løpe rundt som en gærning, sa daværende City-manager Mark Hughes.

LETTELSE FOR POLITIET: Gary Neville har spilt sitt siste Manchester-derby. Det er kanskje politiet aller mest glad for. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
LETTELSE FOR POLITIET: Gary Neville har spilt sitt siste Manchester-derby. Det er kanskje politiet aller mest glad for. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

FA nøyde seg med en advarsel.

Toure tror United er rystet
Politiet i Manchester har også anmodet pubene i området rundt Old Trafford om å være restriktive med alkoholserveringen i forkant av matchen. Åpenlyst berusede personer vil bli nektet adgang til stadion, ifølge The Independent.

Selv om Tevez har fått en slags munnkurv har det ikke stoppet lagkamerater fra å uttale seg om United - det er tross alt ytringsfrihet i England.

Midtstopper Kolo Toure tror helgas 1-2-tap mot Wolves - Uniteds første i ligaen siden april i fjor - kan ha rystet dem langt mer enn de tør innrømme.

- Når du har gått så mange kamper uten å tape og det omsider skjer, blir alt hardere. Det gjør noe med selvtilliten din, sier han ifølge The Sun.

Touré var selv en del av «The Invincibles», Arsenal-laget som gikk 49 ligakamper uten å tape i 2003/2004. I den 50. kampen ble det 0-2-tap mot Manchester United på Old Trafford, etter at Wayne Rooney først skaffet en tvilsom straffe og deretter punkterte det hele på overtid.

HØRTE JEG NOE?: Tevez løp mot United-benken etter å ha utliknet for City i fjorårets ligacupsemi mot de røde. Foto:  EPA/Nick Wilkinson
HØRTE JEG NOE?: Tevez løp mot United-benken etter å ha utliknet for City i fjorårets ligacupsemi mot de røde. Foto: EPA/Nick Wilkinson Vis mer

Touré har fortsatt ikke glemt.

- Det var så tøft å tape den kampen. Omstendighetene rundt gjorde det ikke lettere, fordi de fikk en straffe vi mente ikke var straffe. Jeg tror dette er en stor sjanse for meg til å få revansj for den gang, sier han.

AMPERT: Tevez og Rafael yppet mot hverandre da lagene møttes i høst. Foto:  REUTERS/Phil Noble
AMPERT: Tevez og Rafael yppet mot hverandre da lagene møttes i høst. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling