Politiet ber FA straffe Spurs-fansen

Homofob hets av Campbell.

(Dagbladet.no): Tottenham-fansen tok ut frustrasjonen over den elendige sesongstarten mot Sol Campbell under kampen på Fratton Park på søndag. Hetsen var så massiv at politiet i Hampshire har kontaktet fotballforbundet (FA), melder Press Association.

Ifølge Daily Mail sang de tilreisende Spurs-supporterne homofobe sanger rettet mot mannen de har hatet siden han forlot Tottenham til fordel for erkerivalen Arsenal i 2001.

En av sangene skal blant annet ha handlet om at Campbell har hiv, skriver avisa.

FA avventet i går ettermiddag fortsatt kamprapportene fra blant andre dommer Mike Dean før de beslutter hva de gjør videre i saken. Foreløpig har de kommet med en høyst generell uttalelse:

- FA annerkjenner at fotballen har en plikt til å utfordre all diskriminering innen idretten og målet vårt er å konfrontere agressiv oppførsel, obskøne sanger og hets.

FA sier de vil etterforske alle slike saker de blir gjort oppmerksom på, og fatte tiltak der det er nødvendig.

Politiet sier de har henvendt seg til fotballforbundet fordi det var så mange involvert at de ikke selv kunne gripe inn mot de skyldige.

- Vi tar tak i disse sakene tilfelle for tilfelle, kamp for kamp, men i dette tilfellet var antallet mennesker involvert rett og slett for stort for at vi kunne gå til aksjon mot enkeltpersoner, sier en talsmann for politiet.

HETSET: Portsmouths Sol Campbell ble nok en gang hetset av Tottenham-fansen. Nå reagerer politiet. Foto: Adrian Dennis, AFP/Scanpix
HETSET: Portsmouths Sol Campbell ble nok en gang hetset av Tottenham-fansen. Nå reagerer politiet. Foto: Adrian Dennis, AFP/Scanpix Vis mer

Campbell har tidligere reagert sterkt mot hetsen han og andre spillere blir utsatt for.

Politiet ber FA straffe Spurs-fansen