Politiet brukte pepperspray mot VIF-fans

Fire nordmenn anholdt.

• Royal League i går kveld: VIF snudde og vant

Svensk politi måtte ta i bruk pepperspray for å roe gemyttene under kampen mellom Elfsborg og Vålerenga i går kveld. Fire nordmenn ble brakt inn til politiet.

Det var på stillingen 2- 0 til Elfsborg i andre omgang av Royal League-kampen, at det begynte å bli urolig på tribunen. Når politiet kom til, skal flere personer har begynt å opptre aggressivt overfor politiet.

-  Det ble brukt pepperspray av politiet. Det er mulig de var for mange, mens det var for få politimenn, sier Ulf Andersson ved politistasjonen i Borås til Dagbladet.

Det skal ifølge politiet har vært rundt hundre nordmenn på kampen. Andersson har imidlertid ikke brakt på det rene hva årsaken til tumultene var.

-  Jeg vet ikke riktig, det var noe som skjedde som tente dem.

Fraktet til bussene

Politiet fikk kontroll over situasjonen og anholdt fire nordmenn.

-  Fire personer kom hit til politistasjonen og satt her de siste 20 minuttene av kampen.

Ingen anmeldelser er innlevert og de er ikke ilagt noen bøter. Politiet ønsket imidlertid å ha de i sin varetekt inntil kampen var over. Etter kampen ble de fire personene fraktet til bussene som skulle tilbake til Norge. Politiet skal ha forsikret seg om at de ble med bussen.

VIF-klanen ville i går kveld ikke si så mye om hendelsen.

-  Er disse personene noe av dine folk?

-  Ja, det er de vel forsåvidt, men jeg vet for lite om hva som har skjedd til at jeg kan uttale meg noe om det, sier Klanens talsmann Gjermund Nortug til Dagbladet.

VIF-tilhengerne som ble tatt hånd om av politiet gikk glipp av opphentingen til VIF, som tok igjen ledelsen og vant 2-3 etter en formidabel sluttspurt.

Les mer om kampen i Dagbladet i dag.