Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Politiet brukte tåregass mot engelske EM-fans

I Lille.

URO: Fransk politi brukte onsdag tåregass for å spre engelske fotballtilhengere i Lille. Foto: AP Photo/Michel Spingler
URO: Fransk politi brukte onsdag tåregass for å spre engelske fotballtilhengere i Lille. Foto: AP Photo/Michel Spingler Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fransk politi brukte onsdag tåregass for å spre engelske fotballtilhengere i Lille. Ifølge Sky News har de dessuten slått med batonger og brukt pepperspray mot personer som politiet mener har oppført seg truende.

Politiet jaget store grupper med engelske fans gjennom bakgatene rundt sentralbanestasjonen i byen nord i Frankrike.

- Hånet Russland

Lille har i hele dag vært i alarmberedskap, i frykt for en gjentakelse av sammenstøtene mellom russiske og engelske fans under EM-kampen i Marseille for noen dager siden, og hundrevis av politifolk har nærmest oversvømmet byen.

Likevel forløp ikke dagens kamp mellom Slovakia og Russland, som førstnevnte vant 2-1, uten problemer blant fotballsupporterne.

En gruppe på rundt 200 supportere skal ha blitt gradvis mer og mer bråkete og høylytte i forkant av politiets inngripen, skriver NTB. Ifølge nyhetsbyrået skal engelskmennene ha sunget sanger der Russland ble hånet, og på et tidspunkt skal en eksplosjon ha blitt hørt .

Flasker skal også ha blitt kastet. Ifølge NTB skal minst én person være pågrepet.

Helikoptre

Ifølge Sky News er det uklart hva som førte til konfrontasjonen, men fransk politi er ifølge nettstedet til TV-kanalen nå i ferd med å rydde opp i gatene og lokale medier har meldt om politihelikoptre som sirkler over området.

AFPs reporter på stedet så en fan som fikk førstehjelpsbehandling i det som så ut som hjertemassasje.

Sky News siterer den tidligere engelske landslagsspilleren Stan Collymore som sier at «noen kastet en, ikke en granat, noe som smalt rett mot engelske fans og fansen måtte bare løpe».

Det var da fansen la på sprang bort fra smellet at det skal ha blitt brukt gass og pepperspray.

STYGGE SCENER: Det har vært nye sammenstøt mellom hooligans i Frankrike. Hvilke nasjonaliteter som har vært involvert og hvem som har startet urolighetene er imidlertid ikke bekreftet av fransk politi. Video: SNTV / AP Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!