- Politiet dasket til Liverpool-spiller

Nye vitneskildringer om Liverpool-skandalen i Portugal.

(Dagbladet.no): Samme natt som John Arne Riise ble angrepet med golfkølle av Craig Bellamy, skal også andre Liverpool-spillere ha laget kvalm på det portugisiske feriestedet Vale do Lobo.


Den lokale tabloidavisa Record rapporterte tidlig at stjernene Jerzy Dudek, Jermaine Pennant og Robbie Fowler gikk løs på biler, elektriske anlegg og leiligheter med golfkøller.

Dudek påsatt håndjern?

Ifølge de høyst ubekreftede rapportene skal reservekeeper Dudek ha blitt påsatt håndjern, etter å ha forsøkt å skalle ned en politimann som ankom stedet for å stoppe bråket i firetida.

I etterkant av disse episodene har flere engelske aviser sendt reportere til åstedet.

Også seriøse The Times presenterer i dag øyenvitneskildringer fra Portugal - blant annet om en mann med østeuropeisk aksent, sannsynligvis polske Dudek.


- Han forsøkte stadig å fortelle politiet hvor glad han var i dem, som om han bønnfalt dem om å bli sluppet fri, forteller britene June og Peter Lover.

Paret fikk ikke sove på grunn av alt bråket, og ifølge June måtte det hele fem politibiler og et dusin politifolk til for å stoppe de engelske fotballstjernene.

I TRØBBEL? Jerzy Dudek skal være en av Liverpools bråkmakere. Liverpool-manager Rafael Benitez (t.h.) har tidligere sagt at alle regelbrudd vil bli straffet. Foto: FATIH SARIBAS/REUTERS/SCANPIX
I TRØBBEL? Jerzy Dudek skal være en av Liverpools bråkmakere. Liverpool-manager Rafael Benitez (t.h.) har tidligere sagt at alle regelbrudd vil bli straffet. Foto: FATIH SARIBAS/REUTERS/SCANPIX Vis mer

- Dasket til i ansiktet

Ordensmennene brukte velkjente metoder for å få den Dudek-lignende mannen til å skjerpe seg.

- På et tidspunkt så det ut til at de dasket til ham i ansiktet, fordi han var så full. Han ba om unnskyldning igjen og igjen, men politifolkene ville ikke høre, sier Peter Lover.

Også han forteller at mannen ble påsatt håndjern, men at han seinere ble sluppet fri. Til slutt dukket det opp en representant for Liverpool FC, og først da roet det hele seg ned.

- Det var tvers gjennom skammelig, og det sverter navnet til en klubb som Liverpool. Disse spillerne får betalt veldig mye og er svært unge, men det er forferdelig at slikt skal skje, sier Lover-paret.

Med det oppsummerer de sannsynligvis holdningen til de fleste fotballsupportere.

- Politiet dasket til Liverpool-spiller