Politiet etterforsker Chára-takling

Brudd i nakkevirvel for Pacioretty.

RETT I VANTET: Max Pacioretty ble liggende på isen og fraktet vekk bevisstløs natt til i går. Foto: Richard Wolowicz/Getty Images/AFP
RETT I VANTET: Max Pacioretty ble liggende på isen og fraktet vekk bevisstløs natt til i går. Foto: Richard Wolowicz/Getty Images/AFPVis mer

Montreal-politiet vil se nærmere på Zdeno Cháras krysstakling mot Max Pacioretty i NHL.

Montreal Canadiens' Pacioretty pådro seg brudd i en nakkevirvel og hjernerystelse etter at 2,05 meter høye Chára (Boston Bruins) taklet ham knallhardt. Han smadret ham mot en stolpe som skilte pleksiglasset fra Bruins' innbytterbenk.

Canadiens vant tirsdagens hjemmekamp i den nordamerikanske ishockeyligaen (NHL) med 4-1, men Cháras takling ble likevel det store samtaleemnet i etterkant.

Vurderer tiltale 33-årige Chára har foreløpig sluppet unna utestengelse, men den slovakiske backen blir nå muligens anmeldt for den tøffe taklingen.

Politiet i Montreal samler nå bevis på vegne av Statsadvokaten i Quebec. Sistnevnte vurderer å reise tiltale mot slovaken.

Pacioretty ble brakt ut på båre og ble liggende på observasjon på sykehus. Den 22-årige løperen er skuffet over at Chára ikke ble suspendert av NHL, men ønsker ikke at saken skal få rettslige etterspill.

- Jeg føler at episoden, selv om den var stygg, var en del av en hockeykamp. Jeg forstår at dette ikke er min beslutning. Jeg respekterer myndighetene i Quebec, sa Pacioretty.

- Håper han kommer raskt tilbake Chára har uttrykt at han er lei for at Pacioretty ble skadet.

- Jeg er selvsagt lei meg for at han ble skadd. Som ishockeyspillere blir vi alle lei oss når slike ting skjer. Jeg håper han kommer seg raskt tilbake på isen. Vi tar selvfølgelig noen sjanser når vi går ut på isen. Noen ganger blir vi skadd. Men dette var bare veldig uheldig, sa Chára.

Bruins-backens takling har skapt sterke reaksjoner i hockeyfrelste Canada.

Landets statsminister, Stephen Harper, er selv en stor hockeytilhenger. Han mener NHL må gjøre noe for å unngå alvorlige skader.

- Jeg tror alle er bekymret, og jeg håper også ligaen er urolig med tanke på antallet veldig alvorlige skader vi har sett den siste tiden, sa Harper.

(NTB-AFP)