Politiet etterforsker dødsløp

Den tidligere Formel 1-stjernen Michele Alboreto døde i går etter at han mistet kontrollen over sin Audi R8 i stor hastighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den 44 år gamle italieneren satt bak rattet på en ny Audi R8, da han mistet kontroll over bilen på EuroSpeedway Lausitz-banen i Tyskland.

- Jeg beklager at vi ikke kan si noe om årsaken til ulykken. For det første vil vi ikke blande oss inn i politiets undersøkelser. For det andre har vi ikke noe informasjon om ulykken ennå, sier Audi-talsmann Rainer Nistel til nyhetsbyrået AP.

Kastet opp i lufta

Bilen har gjennomført flere hundre mil med forskjellige tester uten at noe galt er blitt oppdaget. Politiet avhører akkurat nå lagkameratene til Alboreto.

Et øyenvitne, som jobber på banen, sier at bilen plutselig svingte ut til høyre på en rett strekning. Så ble den kastet opp i lufta, og over autovernet. Den gikk rundt flere ganger, og traff bakken i stor fart.

Et legehelikopter kom til banen etter fem minutter, men legene kunne ikke redde Alboretos liv.

Audis sportssjef Wolfgang Ullrich kalte ulykken er «uforståelig tragedie».

- Alboreto var en viktig brikke i Ferraris historie. Vi er i dyp sorg over hans død, sier styreformann i Ferrari Luca Di Montezemolo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer