Politiet etterforsker dødsløp

Den tidligere Formel 1-stjernen Michele Alboreto døde i går etter at han mistet kontrollen over sin Audi R8 i stor hastighet.

Den 44 år gamle italieneren satt bak rattet på en ny Audi R8, da han mistet kontroll over bilen på EuroSpeedway Lausitz-banen i Tyskland.

- Jeg beklager at vi ikke kan si noe om årsaken til ulykken. For det første vil vi ikke blande oss inn i politiets undersøkelser. For det andre har vi ikke noe informasjon om ulykken ennå, sier Audi-talsmann Rainer Nistel til nyhetsbyrået AP.

Kastet opp i lufta

Bilen har gjennomført flere hundre mil med forskjellige tester uten at noe galt er blitt oppdaget. Politiet avhører akkurat nå lagkameratene til Alboreto.

Et øyenvitne, som jobber på banen, sier at bilen plutselig svingte ut til høyre på en rett strekning. Så ble den kastet opp i lufta, og over autovernet. Den gikk rundt flere ganger, og traff bakken i stor fart.

Et legehelikopter kom til banen etter fem minutter, men legene kunne ikke redde Alboretos liv.

Audis sportssjef Wolfgang Ullrich kalte ulykken er «uforståelig tragedie».

- Alboreto var en viktig brikke i Ferraris historie. Vi er i dyp sorg over hans død, sier styreformann i Ferrari Luca Di Montezemolo.

Vant Le Mans

Alboreto slo gjennom som Formel 1-stjerne i 1981, da han kjørte for Tyrell. Samme år vant han sitt første løp i Las Vegas, og han vant igjen i Detroit to år seinere. I 1984 gikk han til Ferrari, og året etter ble han nesten den første italiener til å vinne mesterskapet på 30 år. Han kom på andreplass, bak franske Alain Prost.

Etter tre sesonger for Ferrari begynte han med sportsbiler, og vant 24-timersløpet på Le Mans i 1997, sammen med Stefan Johansson og Tom Kristensen for TWR Porsche-laget.

Hans siste suksess kom i forrige måned, da han vant «12 Hours of Sebring»-løpet i USA. Laget så på dette løpet som en generalprøve før Le Mans i juni.

Alboreto etterlater seg kona Nadia, og to døtre.

KASTET RUNDT: Den kraftige Audien ble kastet opp i lufta og over autovernet.
<B>ETTERFORSKER: Politiet er på banen, og driver tekniske undersøkelser for å finne ut hva som gikk galt. Lagkameratene til Alboreto skal avhøres.
OMKOM: Michele Alboreto (44) ble drept i ulykken på EuroSpeedway Lausitz-banen øst i Tyskland.