Politiet etterforsker garderobeskuddet

Cole risikerer fengsel.

BLE IKKE MELDT TIL POLITIET: Ashley Cole-skuddet i Chelsea-garderoben ble ikke meldt til politiet. Nå griper de selv inn. Foto: SANG TAN/AP
BLE IKKE MELDT TIL POLITIET: Ashley Cole-skuddet i Chelsea-garderoben ble ikke meldt til politiet. Nå griper de selv inn. Foto: SANG TAN/APVis mer

(Dagbladet): Ashley Cole har vært ute en vinternatt før. Nå er han i trøbbel etter at han skjøt en student med luftrifle i Chelsea-garderoben.

Chelsea forsøkte å legge lokk på saken og ville behandle den internt, men i går havnet den på forsida av News Of The World.

Chelsea ønsker ikke å uttale seg om hva klubben gjør videre, annet enn at de vil «gjennomføre nødvendige tiltak».

Viftet med rifla Det er ikke sikkert det vil være tilstrekkelig for politiet.

Ifølge The Guardian har nemlig politiet startet en separat etterforskning av hendelsen.

Episoden skjedde på Chelseas treningsfelt i Cobham for en uke siden. Cole hadde skaffet seg ei luftrifle, det kraftigste våpenet du kan ha i Storbritannia uten å ha bæretillatelse.

Han viftet med våpenet i garderoben etter en trening og plutselig gikk det av et skudd, som traff sportsvitenskapstudenten Tom Cowan (21). Ifølge en News Of The World-kilde skrek 21-åringen høyt før han «gikk inn i en sjokktilstand».

Kontaktet ikke politiet - Vi kan bekrefte at vi etterforsker saken. Vi vil ta kontakt med klubben for å få brakt på det rene om det er skjedd en kriminell handling, sier en polititalsmann.

Chelsea har ikke tatt kontakt med politiet og Cowan har heller ikke anmeldt saken.

- Selv om Surrey-politiet ikke har mottatt noen anmeldelse er saken gjort kjent for oss gjennom rapporter i media, opplyser politiet ifølge Press Association.

- Vi har undersøkt saken og gjennomfører nødvendige tiltak. Vi kommer ikke til å kommentere saken ytterligere, siden det er en intern sak, skriver Chelsea i en pressemelding.

Dersom det blir tatt ut tiltale mot Ashley Cole, er strafferammen på fem års fengsel.