OPPRØRT: En gråtende Tom Adeyemi måtte roes ned av lagkamerater, Liverpool-kaptein Steven Gerrard og dommer Neil Swarbrick etter å ha blitt hetset av en supporter på Anfield i går.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
OPPRØRT: En gråtende Tom Adeyemi måtte roes ned av lagkamerater, Liverpool-kaptein Steven Gerrard og dommer Neil Swarbrick etter å ha blitt hetset av en supporter på Anfield i går.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil NobleVis mer

Politiet etterforsker ny rasisme-skandale i Liverpool

20-årige Tom Adeyemi gikk gråtende av Anfield.

(Dagbladet): Kort tid etter at klubben forsøkte å legge saken mot Luis Suarez død, blir Liverpool rammet av nye rasisme-anklager.

Merseyside-laget knuste Oldham i FA-cupen i går, men etterspillet handler mest om hetsen bortelagets Tom Adeyemi opplevde på Anfield.

Ifølge blant andre Telegraph, Independent og Guardian gikk 20-åringen gråtende av banen etter at han skal ha blitt rasehetset av en supporter, og måtte holdes tilbake av dommeren, lagkamerater og de rødes kaptein Steven Gerrard.

- En situasjon oppsto i andre omgang, som nå etterforskes av både klubben og politiet, sier Liverpool i en uttalelse.

- Vi vil samarbeide tett med politiet for å få klarhet i hva som faktisk skjedde, og vil gjøre alt i vår makt for å sørge for at de rette tiltak blir gjort, fortsetter klubben.

Definitivt skjedd noe
Spillet ble midlertidig stoppet i det 80. minutt, og Tom Adeyemi hevder han ble utsatt for rasistiske tilrop to ganger av en hjemmesupporter.

- Jeg har ikke snakket med Tom, men noe har blitt sagt, sier Oldham-manager Paul Dickov.

- Han er en rolig og velutdannet gutt med et strålende temperament. Han hever aldri stemmen, så hvis han reagerer på den måten, har det definitivt skjedd noe. Men hva det er, vet jeg ikke, sier Dickov.

Et øyenvitne sier følgende til Telegraph:

- Jeg sto rett ved The Kop, og nummer 11 (Adeyemi) var på vei bort etter en takling. Jeg hørte en stemme rope «You fucking black bastard», og han snudde seg med et sjokkert uttrykk, og begynte å peke mot publikum der ropet hadde kommet fra.

Ifølge avisa vil FA trolig også se nærmere på saken.

- Det som skjedde, skal ikke skje i fotball. Dette har havnet i søkelyset de siste månedene, og det er en stor skam, sier Oldham-kaptein Dean Furman, ifølge Teamtalk.

Kritikk
Anklagene kommer ubeleilig for Liverpool, som denne uka bestemte seg for å ikke anke den åtte kamper lange utestengelsen av Luis Suarez etter at uruguayaneren ble dømt for å ha rasehetset Manchester Uniteds Patrice Evra.

Det vakte oppsikt da Liverpool-spillerne varmet opp med Luis Suarez-skjorter før jul, og klubben har blitt beskyldt for å ikke ta rasisme-problematikken på alvor.

- Å fortsette kampen for rettferdighet i akkurat denne saken, vil bare overskygge det faktum at klubben helhjertet støtter FA, Football League og Premier League i bestrebelsene etter å få slutt på enhver form for rasisme i engelsk fotball. Det er på tide å legge Luis Suarez-saken død, og fortsette denne kampen. Derfor vil vi ikke anke dommen på åtte kampers utestengelse, uttalte klubben da de droppet anke.

RASENDE: Oldhams Adeyemi pekte ut supporteren som hetset ham.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Nobl
RASENDE: Oldhams Adeyemi pekte ut supporteren som hetset ham.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Nobl Vis mer