Politiet etterforsker rasehets av Cole og Young etter straffemissene

Stemples som «motbydelig» av FA.

BOMMET: Englands assistenttrener Gary Neville trøster Ashley Cole og Ashley Young etter EM-exiten i går. Britisk politi etterforsker nå hets av de to etter kampen. Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh
BOMMET: Englands assistenttrener Gary Neville trøster Ashley Cole og Ashley Young etter EM-exiten i går. Britisk politi etterforsker nå hets av de to etter kampen. Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie KeoghVis mer

(Dagbladet): Ashley Young og Ashley Cole ble synderne da England tapte for Italia i straffesparkkonkurransen i EMs kvartfinale i går.

Nå har politiet startet etterforskning etter at de to ble utsatt for rasistisk hets på Twitter etter kampen. Spesielt én bruker skal ha utmerket seg i negativ retning, og vedkommende risikerer nå straffeforfølgelse, skriver Guardian.

- Vi er blitt gjort oppmerksomme på kommentarer på Twitter etter kampslutt i går. Vi har mottatt en anmeldelse av en konto som skal befinne seg i London, men ingen arrestasjoner er gjort foreløpig, sier en talsmann for politiet.

Det engelske fotballforbundet FA uttaler samtidig at de stiller seg hundre prosent bak politiets etterforskning.

- Vi er bekymret over rapportene om påstått hets av England-spillerne Ashley Cole og Ashley Young. De har akkurat gitt alt for landslaget under EM, og det er motbydelig og uakseptabelt at slike meldinger blir postet, sier FA på sine hjemmesider.

Politiet i England har slått hardt ned på rasisme og andre ulovlige ytringer på Twitter den siste tida, og tidligere Premier League-spiller Stan Collymore er blant dem som har gått i bresjen for å få folk straffet.

I mars ble studenten Liam Stacey dømt til 56 dager i fengsel for rasisme mot to andre brukere og for å ha mobbet Bolton-spilleren Fabrice Muamba.

Han ble sluppet løs i mai etter å ha sonet halve straffen, skriver NTB.