BENEKTER RASISME: John Terry (t.h.) ble anmeldt til politiet av en privatperson for angivelig å ha kommet med rasistiske ytringer mot Anton Ferdinand under kampen mellom Chelsea og QPR.Foto: SCANPIX/AP/Nick Potts/PA
BENEKTER RASISME: John Terry (t.h.) ble anmeldt til politiet av en privatperson for angivelig å ha kommet med rasistiske ytringer mot Anton Ferdinand under kampen mellom Chelsea og QPR.Foto: SCANPIX/AP/Nick Potts/PAVis mer

Politiet etterforsker Terry-rasisme

Har innledet formell etterforskning etter påstandene.

Politiet i London har innledet etterforskning av påstandene om at Chelseas engelske landslagskaptein John Terry har gjort seg skyldig i rasistisk sjikane av en motspiller.

Terry benekter at han brukte rasistiske skjellsord mot QPR-spiller Anton Ferdinand under bortekampen for halvannen uke siden.

- Politiet er underrettet om en hendelse søndag 23. oktober som gjelder påstått rasistisk hets. Dette er under etterforskning av lokale politimyndigheter i Hammersmith og Fulham, sier en talsmann for Scotland Yard.

Terry og Ferdinand var i tottene på hverandre under kampen, og begge gjorde seg skyldige i fysiske handlinger som burde vært straffet med rødt kort. Beskyldningene om at Terry brukte rasistiske skjellsord dukket opp etter studier av videobilder.

Ferdinand ytret seg offentlig om hendelsen første gang mandag. Da sa han at han har «sterke følelser» om hendelsen, men han ønsket ikke å si noe som ville påvirke fotballforbundets gransking av saken.

(NTB)